26.9 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

KLJUČNI DOKAZ: Papir koji otkriva i dokazuje da je Đilasov brat bio vlasnik vile na Dedinju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pokušao je, dosta nespretno i šturo, da svog brata Gojka, ali i sebe izvuče iza afere kupovine – prodaje luksuzne vile u ulici Jevrema Grujića, tvrdeći da „nikakve transakcije nije imao on niti njegov brat“ u ovom poslu.

Došli smo u posed zvaničnih dokumenata koje ukazuju da je firma „Comity Real Estate“ čiji je prema zvaničnim podacima sa APR-a direktor Gojko Đilas direktno komunicirala i zaključila ugovor o prodaji gore pomenute vile.

Naime Gojko Đilas je kako se u ovom ugovoru navodi kao direktor lično je potpisao ugovor o prodaji vile (stambene zgrade, kao i parcele), što jasno dokazuje da je ipak brat Dragana Đilasa imao velikog udela u prodaji sporne nekretnine u jednom od najluksuznijem delu Beograda.

- Advertisement -

Dragan Đilas je, kada se pojavila ova afera za medije istakao da nije imao nikakav posao u vezi sa kupovinom i prodajom ovih nekretnina i placa.

– Nikakve finansijske ili bilo koje druge transakcije, niti bilo kakav kontakt sa direktorom „Krušika“ ni ja ni moj brat nikada nismo imali – rekao je Đilas.

đilas

Dokaz o nekretnini, Foto: Objektiv

- Advertisement -

Podsetimo, kako je već pisano, a prema zvaničnim podacima sa APR, koji su i danas dostupni svima, Gojko Đilas direktor je firme i pravni zastupnik predsedništva firme „Comodos corporation“, koja je registrovana na fiktivnim adresama u Delaveru, gde se registruju kompanije stranih državljana čiji je jedini cilj skrivanje tokova novca i izbegavanje plaćanja poreza u zemljama odakle potiču vlasnici.

Upravo je Gojko Đilas, kao direktor ove firme, sumnjivim novcem iz poreskog raja u Americi kupio vilu na Dedinju u Beogradu u ulici Jevrema Grujića broj 6, ali i građevinsko zemljište površine 1.083 metara kvadratnih, čija je vrednost više stotina hiljada evra.

U cilju da se do kraja izborimo za istinu u ovoj aferi o kojoj svi pričaju otišli smo korak dalje i utvrdili, da je danas vlasnik vile u ulici Jevrema Grujića firma „Comity Real Estate“ čiji je direktor Gojko. To su takođe zvanični podaci koji su objavljeni na sajtu APR.

Iz toga proizilazi da je Gojko, kao direktor predstavništva firme „Comodos corporation“, kupio gore pomenute nekretnine na Dedinju, a onda ih prebacio u vlasništvo nove firme „Comity Real Estate“ čiji je i danas direktor.

U gore pomenutim podacima jasno se vidi da je Gojko u vreme kada je Dragan Đilas bio na vrhuncu svoje vlasti kao gradonačelnik Beograda vodio firmu u Srbiji, koja je bila registrovana u poreskom raju u Sjedinjenim Američkim Državama i tako sumnjivim novcem kupovao nekretnine i vile po Srbiji.

Posebno je zanimljivo to što su braća Đilas baš tu vilu putem posrednika ispod cene prodali bivšem direktoru Krušika Mladenu Petkoviću, i to baš uoči pokretanja lažne afere, čiji je krajnji cilj bio satanizacija najviših državnih funkcionera i njihovih porodica.

- Advertisement -
SourceAlo
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti