DIGLI SE SRBI S KOSOVA I METOHIJE: Počelo oduzimanje tablica, Jarinje blokirano u oba smera

Obavezno pročitajte

Igor Simić iz Srpske liste kaže da su Srbi sa Kosova i Metohije besni zbog poteza Prištine da na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak pošalje jedinice ROSU. On je za Jutarnji program TV Prve rekao da su Srbi sa KiM duboko uznemireni jer je Prištna uputia preko 20 vozila, do zuba naoružanih specijalaca. Prema njegovim rečima, oni su besni i trenutno su vozilima krenuli ka administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Prema najnovijim informacijama koje je Simić preneo, trenutno je oko 300 vozila Srba na Jarinju i više od 100 na administrativnom prelazu Brnjak. „Blokirane su obe saobraćajne trake i saobraćaj je u blokadi“, rekao je on i dodao da se jutros održane hitne konsultacije članova Srpske liste.

„Pozivamo naše građane na Kosovu i Metohiji da budu suzdržani i da ne nasedaju na provokacije, jer ovo jeste provokacija Prištine, pretpostavljamo da bi se Srbima ograničila sloboda kretanja oduzimanjem registarskih tablica iz Srbije“, rekao je Simić.

- Advertisement -

Ističe da apeluje na smirenost ali da je građana sve više i više i da su oni „besni“. „Na Jarinju je već sada 300 vozila Srba, na Brnjaku više 100“, dodao.

SourceB92

Ostavite komentar

Najnovije objave

ADRA: 4.000 ljudi na ulicama Beograda, država otežava beskućnicima

Nevladina organizacija ADRA je u proteklih godinu dana pružila podršku za 1.850 osoba, od kojih su 95 odsto primarni...

Još priča na sličnu temu