DIGLI SE PROTIV MAFIJE: Sindikati Ziđina pozvali zaposlene na protest!

Obavezno pročitajte

Sindikati kompanije Serbia Zijin Copper (Srbija Ziđin Koper) pozvali su zaposlene, njihove porodice i građane Bora i Majdanpeka na protest protiv predloženog Pravilnika o radu kompanije, koji će biti održan ovog četvrtka u 15.30 ispred generalne direkcije, nakon koje će se organizovati jednosatna protestna šetnja.

Ziđin FOTO: Printscreen/YouTubeZiđin FOTO: Printscreen/YouTube

U pozivu koji je objavljen na oglasnoj tabli kompanije, ali bez potpisa i pečata organizatora, što ranije nije bio običaj, navodi se da se protest organizuje radi „odbrane i zaštite interesa zaposlenih“.

Nakon pregovora između rukovodstva kompanije krajem prošle godine u Ministarstvu rudarstva, u kineskoj firmi navode da je mehanizam pregovaranja između kompanije i sindikata otvoren i transparentan, da treba da se nastavi, ali i da imaju podršku većine radnika.

Sindikati traže usklađivanje zarada sa visinom rasta inflacije u Srbiji na predlog Socijalno-ekonomskog saveta za 14,3 odsto, dok su u toj kompaniji ranije predložili linearno povećanje zarada od 5.000 dinara uz dodatno povećanje od pet procenata.

Prosečna zarada u kompaniji iznosi 110.000 dinara.

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu