Devojčica koja je ismevala zločin u školi privedena na informativni razgovor

Obavezno pročitajte

Devojčica koja je na TikToku snimala sebe, ismevala masakr koji se dogodio u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru i veličala ubicu K.K, privedena je na informativni razgovor.

Budući da je reč o maloletnom licu, protiv roditelja će biti podnesene odgovarajuće prijave, rečeno je portalu N1 u MUP-u Srbije.

- Advertisement -

Podsetimo, ovo nije bila jedina neprimerena reakcija na zločin koji se dogodio u beogradskoj školi.

U danu kada je ubijeno osam đaka i čuvar u OŠ „Vladislav Ribnikar“ pojavio se video u kome se deca „igraju“ tako što pucaju na drugove u učionici, onako kako se to desilo nekoliko časova ranije na Vračaru.

Posebno surove bile su reakcije dece na društvenim mrežama koja su se šalila sa smrću dece, a hvalila ubicu.

U mnoštvu komentara na društvenim mrežama, vršnjaci K.K. su tragediju ocenili kao nešto pozitivno frazama iz igrica poput „mega kill“, „count kill“, „8 killova nice“, a njega nazvali carem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je izjavio da u četvrtak na teritoriji Srbije bilo 25 intervencija „zbog groznog ponašanja omladine koja imitira ubicu i još 20 lažnih prijava“.

Najavio je i da će biti provereno 45.000 profila na društvenim mrežama „kojima se dopadaju ubice“.

SourceN1

2 COMMENTS

  1. Ja bih sudio ovom maloletnom zločincu i osudio na smrtnu kanu stim da ona.bude izvršena na njegov 18 rođendan kada postaje punoletan a oba roditelja osudio za saučešništvo

  2. Ukinuti tik-tok i druge“tokove“, razno-razne zadruge i druge gluposti, cenzurisati kriminogeni sadrzaj na internetu, u medijima, onemoguciti emitovanje kriminalnih filmova i drugih nasilnih sadrzaja (koji uzgred nisu potrebni ni preumornim roditeljima), decu u SKOLI nauciti onome sto skole treba da pruze – umesto sto se od njih ocekuje drugo poluvreme za ucenje posle visecasovne nastave i time ih rasteretiti da slobodno vreme posle skole mogu provesti rasterecena ucenja, u slobodnim aktivnostima, sportu i vremenu provedenom i sa roditeljima –
    u skladu sa time – zakonom promeniti u drustvu nenormalno radno vreme roditelja od
    9-17,18,19 itd casova (kao sto je i nekada bilo u vreme njihovih roditelja i time omoguciti da provedu slobodno vreme sa svojom decom kako bi ih oni mogli vaspitati jer skole to danas nisu u stanju. . I da ne zaboravim, ove abnormalne kolicine udzbenika, knjiga,svesaka i visekilogramskih ranceva svakodnevno, omoguciti kao i na zapadu (kada vec toliko toga loseg preuzimamo od njih, makar i nesto dobro da uradimo) da se drze u skolama posle nastave, jer cak ni roditelji, deke i bake nisu u stanju da se nose sa njihovom tezinom. Oni su potrebni za ucenje, jer se znanje stice u skoli, a ne posle 6-7h nastave, juris na drugo poluvreme od isto toliko casova. Prosto je NENORMALNO da se privatni casovi iz vise predmeta (matematika,srpski, fizika…)u mnogo slucajeva moraju placati cak i u trecim, cetvrtim a pogotovo u kasnijim razredima osnovnih skola. To je samo DOKAZ da deca u skoli ne nauce ono sto treba tamo da nauce, nastavno osoblje treba prvenstveno sa time da se bavi.
    Nazalost, svi smo upoznati sa ovim problemima koji itekako uticu na vaspitanje i moral dece, ali se sve gore navedeno gura pod tepih.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Mirno na severu Kosmeta, protesti Srba nastavljeni

PRIŠTINA – Na Kosovu i Metohiji noć je protekla mirno, a ispred opštinskih zgrada u Zubinom Potoku, Leposaviću i Zvečanu...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: