20.8 C
Belgrade
ponedeljak, 27 septembra, 2021

DEMOKRATIJA: Tramp suspendovan sa Fejsbuka na dve godine!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Bivši američki predsednik Donald Tramp suspendovan je sa društvene mreže Fejsbuk na dve godine.Donald Tramp FOTO: Shutterstock

„Fejsbuk“ je suspendovao nalog bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa na toj mreži na dve godine, kao odgovor na odluku Nadzornog odbora.

Suspenzija njegovog naloga stupa na snagu od 7. januara, datuma kada je i inicijalno blokiran.

- Advertisement -

„S obzirom na ozbiljnost okolnosti koje su dovele do blokade Trampovih naloga, verujemo da su njegovi postupci predstavljali ozbiljno kršenje naših pravila, što bi zahtevalo najstrožu moguću kaznu prema novim protokolima. Suspendujemo njegove naloge na dve godine, počev od datuma početne suspenzije 7. januara ove godine“, navodi se u saopštenju kompanije.
„Fejsbuk“ je najavio da bi blokiranje naloga posle dve godine moglo da bude produženo ako stručnjaci vide „ozbiljan rizik po javnu bezbednost“.

„Kada se suspenzija na kraju ukine, postojaće stroga lista sankcija koje će se primenjivati ako Tramp počini dalja kršenja, uključujući i trajno brisanje njegovih stranica i naloga“, navodi se u saopštenju.

Toliko o demokratiji u današnjem svetu, a pogotovo o pobornicima demokratije, koji su uvek jurišnici kada se sloboda govora i ljudska prava eksploatišu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti