17.5 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

DEMOKRATIJA: Firma dozvoljava samo jedan besplatan odlazak u toalet, svaki sledeći 2,5 evra

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kineska firma našla se na udaru kritika zbog kažnjavanja „lenjih“ radnika koji dnevno naprave više od jedne pauze za toalet.

Naime, Anpu Electric Science and Technology, kineska firmačije je sedište u Dunguanu u provinciji Guangdong, priznala je da sprovodi bizarnu politiku jednog odlaska u WC dnevno i kažnjava zaposlene koji je krše s 20 juana (2,5 evra).

Prema obaveštenjima kompanije koja su nezadovoljni radnici podelili na društvenim mrežama, najmanje sedam zaposlenih kažnjeno je 20. i 21. decembra, piše portal Indeks.

- Advertisement -

To pravilo izazvalo je bes na društvenim mrežama, ali su službenici firme objasnili odluku uprave da stvori bizarno pravilo time da su mnogi radnici bili lenji i koristili su pauze za WC da bi pušili i izbegavali svoje dužnosti.

„Bespomoćni smo. Činjenica je da su radnici lenji na poslu“, rekao je direktor kompanije za Guangdong TV. „Uprava je više puta razgovarala s tim radnicima, ali još nije postigla pozitivan rezultat.“

On je dodao da se pravilo ograničenja korišćenja toaleta smatra boljom alternativom od otkaza, jer bi pronalazak novih radnika bio teži. Takođe je objasnio da od prestupnika nije zatraženo plaćanje kazne od 2,5 evra, već je iznos oduzet od njihovih mesečnih bonusa.

- Advertisement -

Vest o kazni kompanije privukla je pažnju opštinske Kancelarije za ljudske resurse i socijalno osiguranje. Tamošnji zvaničnici započeli su istragu o tom pitanju, ali već su rekli kineskoj publikaciji „The Paper“ da je pravilo nezakonito.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti