DELIJE SMO LUPALI U BEOGRADU NA DOBAR DAN: Ovo je govorio vođa Bed Blu Bojsa!

Obavezno pročitajte

Utakmica između Dinama i Crvene zvezde koja nije odigrana 13. maja 1990. godine ušla je u istoriju

Dinamo je ugostio Crvenu zvezdu na Maksimiru, ali nastao je opšti haos tokom meča, brutalna tuča i stampedo navijača, Bed Blu Bojsi napali su „delije“, navijači i igrači Zvezde jedva su izvukli živu glavu. 

- Advertisement -

Hrvatski Index.hr podsetio na intervju sa vođom Bed Blu Bojsa. Vladimir Galoić, jedan od vođa i osnivača BBB-a, poznat po nadimku Dugi s Kozjaka, pre desetak godina je govorio o neredima, ispričavši detalje od jutarnjih tuča sa delijama po gradu, pa sve do utakmice koja nije ni održana.

 Svi pričaju Zvone Boban, Zvone Boban. Kujtim Šalja! On je bio prvi, među prvima, ali nije to jedina utakmica gde je on uleteo. U Novom Sadu, kada je policija navalila, Šalja je isto uleteo. On je najsrčaniji bio u to vreme – govorio je Galoić, koji je opisao i neke već dobro poznate pojedinosti.

– Delije došle namerno da naprave haos. Od početka, sve je bilo kao u svakom derbiju, ujutru zagrevanje, šetnja, ali se osetilo nešto da ne štima. Oni su došli u do tada najvećem broju, bili su zaštićeni kao medvedi, počeli su sa provokacijama. Bilo je svega i svačega po gradu, koja flaša….skupljale su se ekipe – dodao je on, rekavši i da nije bilo komunikacije sa vrhom tribine iz Beograda.

– Atmosfera je bila napeta. Sve je bilo isplanirano, ne bi ni ušli na stadion da smo se nadali takvom scenariju. Laž je da smo ih mi prvi napali. Bili su na istoku i tu su provalili… Iživljavali su se na ljudima, starcim i decom. Kada su provalili policija nije reagovala, samo je gledala. Nismo imali nikakve kontakte sa vođama „delija“, osim kad naletimo jedni na druge i šaketamo se. Ali da smo se dogovarali, ne. Žalosno je da smo mi njih najmanje lupali u Zagrebu, u Beogradu smo ih za „dobar dan“ lupali – rekao je Galoić, koji je preminuo 17. marta 2014. godine.

SourceInformer

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu