Dejan Petar Zlatanović pušten iz pritvora!

Obavezno pročitajte

Posle 50 dana provedenih u protivpravnom pritvoru, Dejan Petar Zlatanović je upravo pušten iz Centralnog zatvora u Beogradu.

Danas je ispred pritvora gde se nalazio Zlatanović održana konferencija za medije i protestno okupljanje, uz prisustvo mnogih političara i narodnih poslanika, na kojem je zatraženo hitno oslobađanje urednika medijske kuće Srbin info.

- Advertisement -

U poslepodnevnim časovima su iz protivzakonitog pritvora u kome su od 15. februara, pušteni Dejan Zlatanović, kao i Damnjan Knežević.

Obojica se terete da su jednom rečenicom u svojim govorima na Sretenjskom protestu (različite rečenice) pozivali na nasilnu promenu ustavnog uređenja i svrgavanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Zlatanović je braneći Ustav Srbije i Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, govor završio istorijskim citatom, koji je ranijih godina pričao na brojnim protestima i čak nosio kao poruku na majici tokom snimanja emisija, koji glasi: „Ko potpiše, njega ubiše“.

Tužilaštvo kao dokaz navodi i da je pred protest, 12. februara u emisiji na jutjub kanalu „Srbin.info“ Damjan Knežević rekao: „I da krenemo u rušenje kako svih ovih sporazuma, tako i režima Aleksandra Vučića…“.

Na pitanje voditelja Dejana Zlatanovića da li se režim Aleksandra Vučića može promeniti mirnim putem, Damnjan je odgovorio: „lično mislim da Aleksandar Vučić neće pasti mirnim putem“, navodi Tužilaštvo kao dokaz.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu