31.5 C
Belgrade
ponedeljak, 27 juna, 2022

DASKE I OGRADA SVUDA: Amerikanci se pripremaju ZA NEMIRE nakon izbora (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zablindirane banke, prodavnice, lokali, postavljene zaštitne ograde – ovako se građani Sjedinjenih Američkih Država pripremaju za moguće nerede nakon što se sazna pobednik današnjih predsedničkih izbora.
Kako nam javljaju naši čitaoci iz SAD, stanovnici Njujorka, Čikaga, Vašingotina, ali i ostalih gradova spremaju se za najgori scenario.

Postoji bojazan da će nakon objavljivanja rezultata izbora doći do građanskog nezadovoljstva i pobune koja će se preneti na ulice američkih gradova, za šta se pokret Antifa unapred sumnjiči.

Protivnici su akcija koje smatraju autoritarnim, homofobnim, rasističkim ili ksenofobnim. Iako Antifa nije povezan s levim organizacijama, a neke od njih taj pokret, prema pisanju Njujork tajmsa, smatraju otpadničkim, njegovi članovi ponekad rade sa lokalnim aktivističkim mrežama, poput pokreta Okupiraj ili Crni životi su važni.

- Advertisement -

Na velikom broju radnji, koje se nalaze na Petoj aveniji, na mogućem direktnom udaru potencijalnih nereda, postavljene su zaštitne drvene daske, a na nekima i blindirana vrata.

Masovne demonstracije su buknule širom Amerike još letos, a demonstranti su tražili pravdu za Džordža Flojda – Amerikanca, koji je preminuo tokom hapšenja u Mineapolisu.

One su se nakon toga nastavile i već mesecima se na ulicama američkih gradova sukobljavaju pripadnici različitih grupa.

- Advertisement -

Stoga postoji bojazan da će se taj sukob i nezadovoljstvo nastaviti, preneti na nivo predsedničkih izbora i preplaviti pristalice Trampa i Bajdena i večeras.

Građani SAD danas na predsedničkim izborima biraju između aktuelnog šefa države, republikanca Donalda Trampa i kandidata demokrata Džozefa Bajdena kome ankete i kladionice daju prednost.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti