DASKE I OGRADA SVUDA: Amerikanci se pripremaju ZA NEMIRE nakon izbora (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Zablindirane banke, prodavnice, lokali, postavljene zaštitne ograde – ovako se građani Sjedinjenih Američkih Država pripremaju za moguće nerede nakon što se sazna pobednik današnjih predsedničkih izbora.
Kako nam javljaju naši čitaoci iz SAD, stanovnici Njujorka, Čikaga, Vašingotina, ali i ostalih gradova spremaju se za najgori scenario.

Postoji bojazan da će nakon objavljivanja rezultata izbora doći do građanskog nezadovoljstva i pobune koja će se preneti na ulice američkih gradova, za šta se pokret Antifa unapred sumnjiči.

Protivnici su akcija koje smatraju autoritarnim, homofobnim, rasističkim ili ksenofobnim. Iako Antifa nije povezan s levim organizacijama, a neke od njih taj pokret, prema pisanju Njujork tajmsa, smatraju otpadničkim, njegovi članovi ponekad rade sa lokalnim aktivističkim mrežama, poput pokreta Okupiraj ili Crni životi su važni.

Na velikom broju radnji, koje se nalaze na Petoj aveniji, na mogućem direktnom udaru potencijalnih nereda, postavljene su zaštitne drvene daske, a na nekima i blindirana vrata.

Masovne demonstracije su buknule širom Amerike još letos, a demonstranti su tražili pravdu za Džordža Flojda – Amerikanca, koji je preminuo tokom hapšenja u Mineapolisu.

One su se nakon toga nastavile i već mesecima se na ulicama američkih gradova sukobljavaju pripadnici različitih grupa.

Stoga postoji bojazan da će se taj sukob i nezadovoljstvo nastaviti, preneti na nivo predsedničkih izbora i preplaviti pristalice Trampa i Bajdena i večeras.

Građani SAD danas na predsedničkim izborima biraju između aktuelnog šefa države, republikanca Donalda Trampa i kandidata demokrata Džozefa Bajdena kome ankete i kladionice daju prednost.

Ostavite komentar

Najnovije objave

SAVEZ SRBA SLOVENIJE: Milica Đurđević nema podršku Srba iz regiona!

Savez Srba Slovenije oglasio se saopštenjem u kojem se kaže da Srbi u Sloveniji pomno prate poslednja dešavanja u...

Još priča na sličnu temu