16.5 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

DARKO GLIŠIĆ: Šormaz egzibicionista, samokandidovani neće biti u vladi

NAJČITANIJE

- Advertisement -

O učešću u vladi odlučiće Srbi i predsednik svih Srba Aleksandar Vučić, s predsednikom Pokreta socijalista Aleksandrom Vulinom, ističu u ovoj partiji.

Ne bih da komentarišem egzibicioniste koji se obraćaju sopstvenoj stranci i javnosti putem medija koji isključivo služe demonizaciji iste te stranke i njenog predsednika, rekao je juče Darko Glišić, povodom izjave Dragana Šormaza, člana GO Srpske napredne stranke, da je „vreme da bude angažovan u izvršnoj vlasti”. Glišić je istakao da „ko god je samog sebe, poput ovog jednog, predložio, sigurno neće biti”.

- Advertisement -

Šormaz je u intervjuu za „Danas”, osim što je rekao da Srbija treba odmah da uvede sankcije Rusiji, da se ruskom gasu „daje previše značaja, to je rešivo – novi snabdevači, tečni gas, nuklearna energija, obnovljivi izvori”, kazao da misli da SPS-u i Pokretu socijalista Aleksandra Vulina nije mesto u novoj vladi. Kazao je i da je vreme da on bude u izvršnoj vlasti, istakavši:

„Moj odnos sa američkim ambasadorima, zvaničnicima, kongresmenima, senatorima je već deceniju na veoma visokom nivou, a kakav je njihov odnos prema meni, vidite i sami, samo to nije na meni da komentarišem”. Pohvalio se i da je novi američki ambasador Kristofer Hil bio na skupu koji je organizovala njegova NVO, Evroatlantski savet Srbije, odakle je „uputio prve poruke Srbiji od kada je stigao u Beograd”.

Upitan za komentar na ovu Šormazovu izjavu, predsednik IO SNS-a Darko Glišić je, gostujući na TV Pink, između ostalog, ironično kazao da je Šormaz „veoma uspeo u životu tima što je stigao do naslovne strane ’Danasa’”. Dodao je:

- Advertisement -

„Oni koji to rade moraju da znaju da smo mi u stranci veoma, pod znacima navoda, oduševljeni kada čujemo da se neko predsedniku stranke, stranci i njenim članovima obraća preko medija koji 24 časa dnevno demonizuju predsednika države i njegovu porodicu. Ko god je sam sebe predložio, poput ovog jednog što smo spominjali, e ti neće biti sigurno, ti koji su se sami kandidovali sto posto neće dobiti podršku unutar stranke.”

Istakao je i da niko ne zna ko će, od drugih ličnosti, biti u vladi jer takvih razgovora još nije bilo. „Dok se neki bave samokandidovanjem, neko svaki dan ima važnija posla, da obezbedi da bude dovoljno gasa, nafte, struje…

Predsednik Vučić se nadljudski bori za interese Srbije i njenih građana”, poručio je Glišić. Pisanim saopštenjem, oglasio se i PS Aleksandra Vulina, navodeći da će o njihovom učešću u vladi odlučiti Srbi i predsednik svih Srba Aleksandar Vučić s njihovim predsednikom Aleksandrom Vulinom. U saopštenju je navedeno: „Ali, jedna odluka je već doneta, Dragan Šormaz, NATO lobista i prebegli žuti ološ nije ni u Skupštini Srbije. Samo prebegli dosovac može u istu rečenicu ili vladu da stavi Aleksandra Vulina i Dragana Đilasa. Žuti ološ se ne menja, pa u kojoj god da je partiji.”

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

2 KOMENTARA

  1. Pa, kada je ološ, što ste ga stavili u GO vaše sekte… pardon…stranke? Koji ste vi mufljozi i kako jeftine predstave igrate. On vam u GO, a vi ga kao pljujete, i kao on je dosovski ološ. Ej, bre…

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: