VUČIĆ SE PLAŠI PROTESTA! Darija povukla odluku o obaveznim maskama na otvorenom! REVOLT NARODA OPAMETIO ŠTAB…

Obavezno pročitajte

Zaštitne maske, ipak, nisu obavezne da se nose na otvorenom, već su samo preporuka, kaže prof. dr Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog i zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

Međutim, samo nekoliko sati ranije, po okončanju sednice Kriznog štaba koji je razmatrao pooštravanje epidemioloških mera, Darija Kisić Tepavčević je izjavila u 9:30:

– Maske treba da nosimo svi, stalno i u svakoj prilici, uključujući i otvorene prostore. Da bodrimo i podstičemo jedni druge da koristimo ovu meru imajući u vidu da je izuzetno efikasna. Maske su obavezujuće, i treba da ih nosimo svi, svuda i stalno.

- Advertisement -

Javnost se posle prvobitnog šoka sada našla u čudu, jer najnovija izjava članice Kriznog štaba pokazuje svu neozbiljnost, šarlatanstvo i potcenjivački odnos prema građanima.

DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Prva ću stati u red sa porodicom da se vakcinišemo!

Narod bi rekao “Lud zbunjenog zajebava”, a to je upravo ono što se dešava sa odlukama tzv. Kriznog štaba.

Pojavila se i informacija da će Krizni štab tražiti da se nenošenje maski na otvorenom smatra prekršajem i da će tražiti izmenu Zakona o prekršajima, te da kažnjavanje za taj prekršaj postane zakonska kategorija.

Bilo je dovoljno da prođe samo nekoliko sati, da režim nakon oštrih reakcija građana i poziva da se organizuje protest promeni svoju odluku.

No, po svemu sudeći, nakon reakcija javnosti koja je sa negodovanjem primila jutrošnju vest, Krizni štab je “povukao ručnu” i obavezujuću odluku preinačio u preporuku. Izgleda da se režim uplašio reprize julskih protesta i upotrebe brutalne policijske sile.

Ispostavlja se da je Aleksandar Vučić pokušao preko Darije Kisić Tepavčević da pusti probni balon, te da ispita reakciju javnosti, koja je ionako zbunjena i ogorčena potezima stručnjaka koji su se stavili u službu režimu i politici jednog čoveka.

Režim se preračunao, zaključivši da će mu takav potez više štetiti, a tzv. stručnjaci iz Kriznog štaba su se dobrano obrukali.

Sourcenewswire

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vulin u BIA planira da oformi jedinicu za hapšenje: Podseća na vreme Miloševića i JSO

U Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) pod rukovodstvom Aleksandra Vulina, kako nezvanično saznaje NIN, planiraju da formiraju grupu za hapšenje. Kako piše...

Još priča na sličnu temu