DANICA GRUJIČIĆ: Podržavam SNS zato što niko za 40 godina nije više ulagao u zdravstvo!

1
111

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić rekla da SNS podržava na ovim izborima zato što za 40 godina ne pamti period da se više ulagalo u zdravstvo.

U intervjuu za Večernje novosti ona je navela da se taj trend mora nastaviti i da najskuplja terapija mora biti dostupna našim bolesnicima.

„U poslednjih sedam godina razvoj državnog zdravstva ide krupnim koracima napred, i to pre svega zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i državi“, istakla je ona.

Podsetila je da su izgrađenje tri kovid bolnice, Klinički centar u Nišu, te da se grade nove zgrade UKC Srbije i Vojvodine, a u toku su pripreme za izgradnju Tiršove 2.

Dodala je da su nabavljeni gama i iks nož, dvadesetak najsavremenijih skenera, magnetnih rezonanci, obnovljene mnoge bolnice….

„A ove godine stiže i magnetni nož koji još niko u regionu nema“, poručila je ona.

Kako je navela dobijena je i potvrda da je izgradnja nove zgrade Instituta za onkologiju jedan od prioriteta države.

Grujičić koja je ranije bila i kandidat za predsednika Srbije rekla je da iako će biti na listi SNS za narodne poslanike nije postala član te stranke te da je njena podrška kao nestranačke ličnosti.

Ona je istakla da je za izgradnju zgrade Instituta već napravljeno idejno rešenje koje će se u narednom periodu detaljno doraditi.

„Zgrada se mora nalaziti prekoputa nove zgrade Tiršove 2 zbog dece koja više ne mogu biti lečena stacionarno u samom Institutu već u dečjoj ustanovi“, otkrila je ona.

Ostavite komentar