DANICA GRUJIČIĆ ISTUPILA: Dokažite da su lekari umrli samo od Kovida!

Obavezno pročitajte

Reagujući na konstataciju da je Srbija po broju umrlih lekara od koronavirusa jedna od najgorih država u svetu, Grujičić je od opozicionih učesnika u emisiji „Reč na reč“ tražila da dokažu da su lekari umrli „samo od kovida“.N1 navodi da je potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić u emisiji prethodno iznela optužbu da je država „lažirala broj preminulih i obolelih od kovida“.

Jedna smo od najgorih država u svetu i po broju umrlih na milion stanovnika i po broju umrlih lekara i po broju zaraženih„, izjavila je Rakić. Grujičić je odgovorila da ti navodi nisu tačni i dodala da će „uvek prvo biti lekar pa političar“. „Moramo govoriti otvoreno šta je urađeno za ovo vreme, gde su se najrazvijenije zemlje bukvalno izgubile. Bilo je svega što je bilo potrebno. Državni sektor je položio sve moguće ispite. Što se tiče lekara, dokažite da su oni umrli samo od kovida„, izjavila je Grujičić. 

Stojanović: Grujičić treba da se izvini, kod kolega izazvala bes i razočarenje 

- Advertisement -

Prof. dr Radan Stojanović kaže za N1 da smrt lekara ne sme da se dovodi u sumnju i da je neophodno da se ispitaju uslovi koji su doveli do toga da lekari zaraženi kovidom završe fatalno, a smatra da bi dr Danica Grujičić trebalo da se izvini zbog svoje izjave, navodeći da je kod kolega ta njena rečenica izazvala bes, tugu i razočarenje. 

Činjenice su sledeće – lekari i medicinske sestre, odnosno medicinsko osoblje, u protekle dve godine uložili su nadljudske napore da bi došli do svakog obolelog i da bi pokušali primenom najbolje moguće terapijske opcije da spasu život tog čoveka. To je narod u početku i prepoznao – sećate se onih aplauza u 8 uveče, oni su nešto kasnije zamrli. Neke od kolega su s pravom za svoj rad odlikovane, a neke su rešile da se bave politikom. Činjenica je da su izgubljeni životi i nikako ne treba dozvoliti da se smrt lekara pretvori u određeno političko pitanje. Nama je prevashodno važno da ustanovimo zašto se to dogodilo, da izvučemo pouke iz toga, a ne da to dovodimo u sumnju„, rekao je gost Novog dana. Ova izjava, kako kaže, kod svih kolega izaziva emocije besa, tuge i razočarenja „jer dolazi od jednog od nas, od jednog vrhunskog profesionalca“.  

Sumnja uvažene koleginice nije ono što može doneti dobro, već može doneti samo dodatne podele, pa čak i u ovoj našoj profesiji“, dodao je sagovornik N1. Upitan da li bi dr Grujičić trebalo da se izvini, kaže da bi, prema njegovom mišljenju, trebalo, ali je da je to do nje i da nju treba pitati za to. „Ulazak u politiku svakog od lekara je pogrešna stvar i lekari mogu biti najbolje sluge, da služe svom narodu baveći se profesijom za koju su školovani i u kojoj su vrhunski profesionalci„, dodao je. 

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu