19.2 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022

Danas se zatvara punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Grad Beograd i Ministarstvo zdravlja Srbije danas zatvaraju punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

„Punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu radio je skoro 15 meseci pošto je otvoren 19. januara 2021. godine. To je bio najveći punkt u Srbiji jer ovde dato 568.615 doza vakcina”, rekao je Vesić na TV Hepi.

- Advertisement -

On je precizirao da je „broj prvih vakcinacija 242. 047 doza, broj revakcinacija iznosio je 225. 887 doza a broj trećih, buster, doza bio je 99. 352”.

Na ovom punktu radilo je više stotina lekara i medicinskih sestara koje je koordinirao dr Zoran Bekić, direktor Doma zdravlja Savski venac.

„Svima njima Beograđanke i Beograđani duguju veliku zahvalnost za posao koji su uradili na zaštiti zdravlja svih nas”, rekao je Vesić, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

Dodao je da „veliku zahvalnost dugujemo zaposlenima na Beogradskom sajmu kao i stotinama volontera koji su radili dan i noć”.

„Punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu omogućio nam je da sprovedemo masovnu vakcinaciju u kritičnim trenucima kada je trebalo da zaštitimo zdravlje naših građana. Bez ovog punkta masovna vakcinacija u Srbiji nije bila moguća. Zato njegovo zatvaranje ima više nego simboličan značaj”, rekao je Vesić, saopštio je Beoinfo.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti