Dan pobede ujedinjuje narode SSSR, a to ne da mira Vašingtonu i Briselu

Obavezno pročitajte

Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin čestitao je Dan pobede, rekavši da ovaj dan ujedinjuje narode Sovjetskog Saveza koji su rame uz rame odbranili svet od fašizma, a da to ne da mira Vašingtonu i Briselu.

„Dan pobede nas sve ujedinjuje: Ruse, Beloruse, Ukrajince, Kirgize, Jermene, Tadžike, Uzbeke, Kazahstance, Turkmene i druge narode SSSR koji su rame uz rame odbranili svet od fašizma. To ne da mira Vašingtonu i Briselu. Zato pokušavaju da izbrišu istorijsko sećanje, zamenjujući Dan pobede ‘danom Evrope’ za građane Ukrajine”, napisao je Volodin na Telegramu.

- Advertisement -

On je istakao da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, koji je odlučio da otkaže praznovanje Dana pobede 9. maja, podlo postupio prema onima koji su dali svoj život za oslobođenje sveta od fašizma, prema onima koji danas ne mogu da se sami zaštite.

„Predavši Ukrajince kao potrošni materijal NATO-u, kijevski krvavi režim je uništio nacionalnu kulturu, pogazio veru, zabranio ruski jezik kojim je govorila i govori većina stanovništva, a sada menja istoriju, prenosi Sputnjik. Ukrajina je postala američka kolonija. Ne može biti budućnosti za državu gde ne poštuju podvige i sećanje na dede i pradede, heroje zahvaljujući kojima mi živimo”, naglasio je Volodin.

On je podsetio da je Veliki otadžbinski rat pogodio svaku porodicu u Rusiji i da niko neće zaboraviti kakvom cenom je plaćena ta pobeda. Volodin je ukazao da je važno sačuvati istinu o ratu za buduće generacije.

„Važno je da učinimo sve da sledbenici nacizma budu uništeni! Srećan veliki praznik! Srećan Dan pobede!”, čestitao je Volodin.

Dan pobede je čestitao i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev koji je objavio fotografiju zastave pobede iznad Rajhstaga.

„Srećan Dan pobede”, napisao je kratko Medvedev.

Herojski podvig predaka u Velikom otadžbinskom ratu ostaje večiti primer na koji se Rusi ugledaju, izjavio je vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin u čestitki za Dan pobede.

„Naš narod je nepobediv, to su dokazale naše dede, a mi ćemo nastaviti njihovo delo. Siguran sam da ćemo obavezno pobediti, jer nam kao večiti primer služi podvig naših hrabrih predaka na koje se ugledamo – i mi i oni koji nas slede”, rekao je Pušilin.

Kako je dodao, sledeći primer svojih predaka, Rusi i danas brane svoju otadžbinu od neprijatelja.

Dan pobede nad fašizmom obeležava se u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je kapitulacijom nacističke Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu