DAN DUŽE NA VLASTI JE DAN MANJE U ZATVORU, ZATO GREBE DA OSTANE: Evo kako drogirana Brnabićka izvlači milione državnih para!

Obavezno pročitajte

Ana Brnabić, osoba koja se predstavlja kao premijerka Srbije, na jeftin i podmukao način napada opoziciju i crta metu političkim rivalima. Međutim, ono što je zaboravila da pomene u spotovima uperenim protiv lidera opozicije, jeste bogaćenje njenog brata, budući da su na račun firme Aseko, čiji je Igor Brnabić bio direktor, uplaćivani milioni evra državnog novca, pa se postavlja pitanje koliko njene reči, isprazne i besmislene, imaju značaja.

Trudi se Ana Brnabić da zaboravi činjenicu da je, otkako je postala premijerka, firma njenog brata doživela strahovit uspon, dok je račun ove firme, ali i bratije Brnabić bio sve veći.

Na to je ukazala Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, koja je na Tviteru danas objavila video snimak o bogaćenju porodice Brnabić.

– Samo „teaser“ kako bratija Brnabić izvlači milione državnih para od kada Ana vodi Vladu, a brat Igor Aseko – napisala je Marinika Tepić na Tviteru, a onda i dodala:

– Uz Prvog kuma Nikolu Petrovića prošla inicijaciju ua „sistem“ partije i bratije: desna ruka – levi džep! Dok 30 odsto dece u Srbiji živi na ivici siromaštva i leči se SMS-om – navela je Tepić.

A u najavi spota bogaćenja bratije Brnabić navodi se:

– Zašto Ana Brnabić grebe da ostane na vlasti? Ana Brnabić ulazi u Vladu kao ministarka 2016. godine. Potom, u februaru 2017. njen rođeni brat Igor imenovan je za direktora firme Aseko. I počinje operacija „desna ruka – levi džep“ – navedeno je u pomenutom snimku.

Da podsetimo, Igor Brnabić postavljen je na mesto direktora srpskog ogranka firme Aseko 2016. godine, a milijarde dinara iz državnog budžeta ovoj kompaniji su dodeljivane od 2017, kada je sestra Ana postala predsednica Vlade. Veliki broj tendera ovoj firmi je dodeljen automatski jer aplikacije koje je izradio Aseko, kako „zakon govori“, ne može dorađivati bilo koja druga IT firma.Ana Brnabić FOTO: PrintscreenAna Brnabić FOTO: Printscreen

Kako pokazuju zvanični podaci, firma Aseko je u periodu od 2016. do 2019. od poslova sa državnim institucijama i preduzećima prihodovala više od 41 milion evra. Da stvar bude interesantnija, samo u 2019. ova firma je od poslova sa Elektroprivredom Srbije i Ministarstvom finansija prihodovala oko 11,5 miliona evra.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu