14.9 C
Belgrade
ponedeljak, 3 oktobra, 2022

ODBRANIMO DAMNJANA I SRBIN INFO: Marić i TV Hepi ih napali! SVI NA PROTEST!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Srbin info pod napadima

“Hepi TV pokušava da onemogući rad SRBIN.info, tako što su naš autorski video zapis Vidovdanskog sabora, koji se održao na Vidovdan 2019. godine, na Jutjubu proglasili svojim. Nama je onda Jutjub udario zabranu.“ – navodi Dejan Petar Zlatanović, glavni i odgovorni urednik SRBIN.info medijske kuće, na konferenciji ispred zgrade Hepi TV.
Podsećanja radi, Hepi TV je video snimak pod nazivom

“Damnjan: Željko Mitrović i Peconi žele da promene svest našem narodu“ blokirao na Jutjubu zbog navodne krađe autorskih prava Happy TV od strane medijske kuće SRBIN.info, iako se radi o autorskom materijalu SRBIN.info produkcije.

- Advertisement -

Kao razlog za taj postupak Hepija navodi to što je govornik na skupu govorio negativno o Predragu Peconiju, čije ime se nalazi i u naslovu video snimka.

Dodaje da je to krađa autorskih prava i intelektualne svojine, a takođe kaže da postoji bojazan da se ovaj princip proširi i na ostale medije, te da “neko ako mu se prohte može da ugasi medij.“

srbin,

Kaže da na kanalu SRBIN.info postoji više snimaka u kojima se kritično govori o Predragu Peconiju, te strahuje da i na te video snimke ne dobije “copyright strike“, jer tri takva blokiranja video materijala, rezultuje brisanjem kanala.

- Advertisement -

“Pitam se kakve veze ima Peconi sa Hepi TV. Kada odete na APR, vidite da je urednik MIlomir Marić, a ovlašćeno lice Aleksandra Krstić. A kada na REM-u vidite ko je vlasnik to je Kanal 1 d.o.o. i Videogram d.o.o. Beograd. Na APR-u Predrag Ranković Peconi u APR-u nije vlasnik ni Kanal 1 d.o.o, niti Videograd d.o.o.“, te dodaje da je to jako sumnjivo, ali da ga pre svega zanima zašto TV Hepi blokira video snimke koji u naslovu imaju Peconijevo ime.

Navodi da je zvao Milomira Marića, a da mu je ovaj prekinuo vezu čim je čuo ime Peconija, dok je do tog momenta uljudno razgovarao. “Čovek se promenio za 180 stepeni, od jednog pristojnog gospodina, do glasa jednog uplašenog deteta koje je čulo ono što ne sme da čuje.

Firma NIBRS d.o.o, koja je vlasnik SRBIN.info medijske kuće, je čelnicima Hepija uputila mejl pred tužbu na koji još nisu dobili odgovor, te dodaje da ako do toga ne dođe – onda će tužiti Happy TV zbog krađe autorskih prava.

Smatra da ovo može biti i udar režima na SRBIN.info i na slobodne medije, jer je SRBIN.info veoma kritičan prema režimu Aleksandra VUčića. “Nas pokušali par pura ljudi iz režima da kupe, bile su to dobronamerne pretnje. Poručujem im da se niko iz SRBIN.infa ne boji, tražimo svoja prava i da se poštuju zakoni u ovoj zemlji.“

Zlatanović kaže da SRBIN.info trpi posledice zbog ove blokade, te da im je na Jutjubu zbog toga smanjen broj pregleda, a samim tim i zarada.

Zbog svega ovoga najavljuje protest u ulici Aleksandra Dubčeka, ispred Hepi TV, u petak (02. oktobar 2020.), od 18 časova. “Svi ste pozvani koji ste naši gledaoci, ali i oni kojima je stalo do slobode medija. Pozivam i čelnike opozicionih partija, SRBIN.info je njima uvek davao prostora i idalje će im davati. Pozivam i sve svoje goste, koje sam intervjuisao, voleo bih da dođu-. Značila bi mi podršku, a i značilo bi mi da pošaljemo jasnu poruku da u Srbiji kada su u pitanju mediji mora da se poštuje zakon i da se zna neki red, a ne onako kako nekome dune.“

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti