DAMNJAN KNEŽEVIĆ O VELIKOM SKUPU NARODA: Podržimo našu braću u Crnoj Gori

Obavezno pročitajte

Damnjan Knežević o izborima u Crnoj Gori

Veče uoči izbora u Crnoj Gori, u subotu 29 avgstu, u 20:00 časova, rodoljubi organizuju skup ispred Saborne crkve u Beogradu i šetnju do Hrama Svetog Save, kao podršku narodu koji se bori protiv Milovog režima.
Srbija je isto okupirana kao Crna Gora. Pozitivno za Podgoricu je što postoji za narod prihvatljva politička opozicija Milovom režimu i sada mogu da ga svrgnu sa vlasti.

Nadam se da će narod u Crnoj Gori smoći snage za to, iako znamo da će izbori biti i kradeni, ali će zbog pritiska naroda i ujedinjene opozicijei kontrola biti mnogo veća. Vreme je da se svi oslobodimo straha.

- Advertisement -

Na noć izborne ćutnje organizujemo šetnju kao podršku narodu u Crnoj Gori. Važno je da se okupimo ispred Saborne crkve u subotu u 20 časova i prenesemo poruku. Narod u Crnoj Gori mora da dobije podršku iz Beograda. I Milo mora da vidi kakvo je raspoloženje u Beogradu, da bi znao ako ne daj Bože krene u neko krvoproliće i provokacije. Znamo na šta je sve spreman. Hapsio je prošli put ljude i režirao državni udar, tada je sačuvao vlast. Nisam siguran kako će država Srbija da reaguje ako on izazove krvoproliće, ali desetine hiljada Srba okupljenih za podršku narodu u Crnoj Gori će biti i pritisak na našu vlast da reaguje ako zatreba“, kaže Damnjan Knežević, jedan od organizatora skupa.

On je objasnio kuda će se kretati šetnja i zašto mora da se zaobiđe ambasada CG.

„Ide se ulicama Kneza Sime Markovića, Pop Lukinom, Zelenim vencem, Prizrenskom, Kralja Milana i preko Slavije do hrama Svetog Save. Imali smo ideju da održimo govori ispred crnogorske ambasade, ali smo zamoljeni od opozicije u Crnoj Gori da to ne radimo jer su imali informacije da će Milo preko svojih ljudi pokušati da tu izazove neki eksces uoči izbora. Molim sve učesnike šetnje da ne diraju ambasadu, da ne pale zvaničnu zastavu CG, šta god ko mislio o toj zastavi.

alt="DAMNJAN KNEŽEVIĆ"

To će samo štetiti Milovoj opoziciji. Nećemo zato ni proći pored ambasade, a mi iz Narodnih patrola ćemo obezbeđivati skup. Važno je da šetnja protekne u miru jer ne znamo šta će sutradan da bude u Crnoj Gori. Junaštvo bez čojstva ne ide, zato je važno da budemo odgovorni, ponašamo se ljudski i dostojanstveno.

Učestvovali smo i pre neki dan na auto litiji ka Crnoj Gori, pomerena je trasa za nekoliko kilometara jer je u jednom delu bilo mnogo policije i spremili su kao neku svadbu sa crnogorskim barjacima, da bi došlo do provokacija i incidenata sa učesnicima litije koji su nosili trobojke“, otkriva Knežević ekskluzivno za Srbin.info.

Knežević otkriva da ovoga puta SAD neće da podrži Mila po svaku cenu, da bi ostao na vlasti.

„Milo je dobio jasnu poruku iz Amerike da se NATO neće mešati ako ne daj Bože bude neko krvoproliće na ulicama CG. Jasno da taj vojni savez polako izlazi iz te priče i da neće čuvati Milov režim, očigledno je on završio priču za njih“, zaključuje Damnjan.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu