DALA OTKAZ U VOJSCI: „Nadređeni činili zlodela i iživljavali se“

Obavezno pročitajte

Dr Aleksandra Vojvodić, kapetan prve klase, koja je u žižu javnosti dospela nakon svoje ispovesti da na Vojnomedicinskoj akademiji trpi mobing, dala je otkaz u Vojsci Srbije. Dr Vojvodić je na svom Fejsbuk profilu objasila razloga što više neće biti deo Vojnomedicinske akademije.

Ispovest dr. Aleksandre prenosimo u celosti:

„Pre par dana uradila sam nešto za šta sam mislila da nikada neću uraditi. Kada sam 2012. godine otišla na konkurs za prijem u Vojsku Srbije, nisam znala kakav će me pakao sačekati. Đak generacija, nosilac Vukovih diploma, sa prosekom 9,23 na Medicinskom fakultetu u Beogradu, doktoratom iz neuronauka, u činu kapetana prve klase, posle niza iživljavanja mojih nadređenih, dala sam otkaz u Vojsci Srbije.

Borila sam se časno, kao čovek i oficir. Moji nadređeni su počinili teška zlodela, za koja nisu nikada odgovarali, niti će. Niko od njih nije odgovarao ni za jedan disciplinski, niti krivični postupak koji je počinio. A dala sam listu svega što je učinjeno, sa dokazima, svima koji bi time trebalo da se bave u državi, i niko nije prstom mrdnuo i sve je urađeno da se sve opravda i zataška.

Pravda ne postoji, samo sila jačeg. Kažnjavana sam za sve što pomislim, na sto načina kažnjena, iz raznih razloga, sve što su mogli su uradili, iz najveće zlobe i pakosti, koju ničim nisam izazvala. Sva moja ljudska prava su zgazili. A na sve to, jer sam se usudila da tražim svoja prava, pored disciplinskih postupaka, oni pokreću tužbu da ih ja zlostavljam, jedan od njih pokreće proces u VTK i MUP-u, zovu mene na saslušanje.

Mene! Koju su pokušali da unište potpuno. I koja sam već mesecima u kovid bolnici, dok oni nisu ni ušli u crvenu zonu.

Znate, mene je sramota umesto njih. Žao mi je što sam došla u situaciju da upoznam takve neljude. Ali velika je to škola, velika, kakvu mnogi nikada, na svu sreću, neće proći u životu. Mnogo toga sam naučila. Mnogo toga sam postigla. I idem dalje. Punim srcem, sa čistom dušom, velikim elanom i radošću. Da radim ono za šta sam se školovala i za šta živim. Da budem lekar i da pomažem ljudima.

Skidam vojnu uniformu i nikada je više neću obući. I žao mi je što to radim sa radošću. Sramota da je celu državu i ceo sistem za sve kroz šta sam prošla i prolazim. Ali, i hvala vam. Jer da nije bilo vas tako zlobnih, nikada ne bih našla svoj put, niti bih naučila toliko pravnih, i drugih veština, koje mi određuju dalju stazu. A ja vas ne mrzim.

Meni je jeziva vaša večna mržnja prema meni, koja vam nikada ništa nisam uradila. Žalim vas. Jadni ste, mali i bedni. Nadam se da će ovim moj progon stati, a ako ne bude tako, boriću se kao i do sada, sa Ustavom i zakonima kao mojim glavnim sredstvima, koje vi kršite. I opraštam vam za sve što ste uradili. I verujem u Boga. Osveta je njegova.

Želim da se zahvalim divnim ljudima iz kovid bolnice Karaburma koji su me vratili u život i podsetili za šta živim, da radim i budem lekar. Hvala dr Taušanu i dr Ivu Udovičiću na svom znanju koje su mi preneli, na svoj profesionalnosti, čovečnosti i najviše im hvala što su mi vratili veru u dobro. Ovo je moj poslednji post o VMA. Uskoro ću zatvoriti profil, a otvoriti jedan novi, lepi, profesionalni, na kom ću se baviti onim što volim, a sa VMA će se baviti profesionalni tim advokata. Vidimo se uskoro“, napisala je na Fejsbuku.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu