20.8 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

Daka Davidović u novoj političko-poslovnoj ulozi sa Milom i braćom Drešaj.

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Miodrag Daka Davidović u novoj ulozi: Кako ekskluzivno saznajemo pre nekoliko dana u vrhu DPS-a doneta je odluka da se na predstojećim izborima u Nikšiću maksimalno podrži tzv. Narodni pokret Miodraga Dake Davidovića.

Daka Davidović dobija vetar u leđa

Pokretanje ove specijalne političke operacije lično je osmislio i naredio Milo Đukanović, koji je procenio da će na ovaj način rasturiti i raslojiti vernike SPC u Crnoj Gori, igrajući pre svega na kartu “pravoslavnog nejedinstva”.
Pored navedenog, Đukanović je naložio braći Drešaj iz mesta Tuzi, koji su dugo godina poznati u Crnoj Gori po svojim kriminalnim i korupcionaškim poslovima, da finansijski pomognu predizbornu kampanju Dake Davidovića, kako bi se stvorili uslovi da Davidovićev tzv. Narodni pokret osvoji dovoljan broj glasova, pre svega radi formiranja vladajuće koalicije u Nikšiću sa Milovim DPS-om

- Advertisement -


Takođe, Daka Davidović je pored toga što je trgovac akciznom robom umislio da je i crkveni velikodostojnik, pa je u poslednje vreme intenzivirao korišćenje svetovne terminologije u jeftine i propagandne dnevno-političke svrhe. Takođe, kao ktitor SPC neretko potencira svoju ulogu u izgradnji i restauraciji objekata SPC, pa se postavlja pitanje da li je to radio iz svoje želje i ubeđenja, ili su se pak neki drugi motivi krili iza toga. Vreme će pokazati sve, i to već u martu ove godine na lokalnim izborima u Nikšiću.

Miodrag Daka Davidović je tokom devedesetih bio načelnik Centra bezbednosti Nikšić. Došao je i do mesta ministra u Vladi tzv. SAO Hercegovine.

Alt="Daka Davidović"

Nakon rata, Daka Davidović se iz policijskih otisnuo u preduzetničko-političke vode da bi u jeku sukoba unutar DPS-a 1997. bio uhapšen zbog navodnih malverzacija u trgovini sa Duvanskim kombinatom.

- Advertisement -

Do najavljenog suđenja nije došlo jer je Momir Bulatović u poslednjim danima predsedničkog mandata abolirao Davidovića.

Prvi put preuzeo Željezaru 2003. godine

Usledile su godine kada se Daka Davidović povukao iz politike i javnosti i pokušavao da razvije sa „Neksanom“ ozbiljniji biznis.

Vraća se 2003. godine kada prvi put preuzima Željezaru u Nikšiću.

Nakon par godina Davidović odlazi iz Željezare i fabriku preuzima holandski investitor u čiji Upravni odbor ulazi i Ana Kolarević, sestra predsednika Đukanovića.

Davidović se potpuno posvetio „Neksanu“. Okrenuo se trgovini naftnim derivatima, građevinarstvu i proizvodnji alkoholnih pića.

Povratak u Željezaru i odlazak u Beograd

Opet se pominje u medijima 2009. zbog toga što je navodno uz kotorski Jugopetrol i cetinjski Montenegro bonus bio uključen u fiktivni izvoz naftnih derivata na Kosovo. Tužilaštvo nikad nije dokazalo takve optužbe.

U maju 2011. se vraća u Željezaru i opet je diže na noge ali za kratko.

Vlada premijera Lukšića odlučuje 2012. godine da Željezaru, kroz proces privatizacije, proda turskoj kompaniji, a Davidović se seli u Beograd. 

Poslednjih godina živi u hotelu „Kraun plaza“ i nije se vraćao u Crnu Goru.

„Neksan“ je, kako piše na sajtu, preduzeće koje se sada bavi građevinarstvom. Podgorica, Budva, Kotor i Nikšić su gradovi u kojima Davidović gradi zgrade i apartmane.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti