Dačić uveren u pobedu SNS i SPS na izborima: Necivilizacijsko ponašanje u Skupštini

Obavezno pročitajte

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izrazio je uverenje u pobedu SPS i Srpske napredne stranke (SNS) na izborima, „kad god da budu“.

Daćić, koji je i ministar spoljnih poslova je kazao za RTS da ne zna za kada će i koji izbori biti raspisani i održani, te dodao da nema dilemu u uspeh (SPS i SNS).

- Advertisement -

„Izbore uglavnom traže stranke koje na izborima imaju neke šanse da dobiju na izborima, nemam ništa protiv da se izađe u susret onima koji će sigurno da izgube“, rekao je on.

Dodao je da će SPS i SNS razgovarati da li će na njih izaći zajedno (na istoj listi) ili odvojeno.

Deo opozicija traži vanredne parlamentarne i beogradske izbore do kraja godine.

On je ocenio blokadu rada Skupštine kao necivilizacijsko ponašanje, rekavši da to ne samo da nije dobro za Srbiju, već pokazuje šta su najviši dometi opozicije.

U svim zemljama na svetu parlament je mesto gde se predstavljate ljudima, a u Skupštini Srbije pokazano je necivilizacijsko ponašanje, naglasivši kako opozicija nema pravo da se tako ponaša, istakao je Dačić.

„Međunarodna zajednica gluvonema“

Komentarišući situaciju na Kosovu i Metohiji Dačić je naglasio da to što se dešava jeste kruna i pokazatelj kakvo je prištinsko rukiovodstvo i da Beograd na to ukazuje godinama.

Dačić smatra da se prištinska strana i dalje pridržava parole iz devedesetih godina da Kosovu nezavisnost neće doneti ni Amerika, ni Nemačka, niti bilo ko sa strane, već njihovo oružje.

„Njihov cilj je nezvisno Kosovo, a prepreka za to je srpsko stanovništvo i srpsko rukovodstvo“, poručio je Dačić.

On je rekao kako Beograd očekuje da međunarodna zajednica pokaže da li će to tolerisati ili će reći gde je granica.

Dačić zamera međunarodnoj zajednici da je „gluvonema“ i da se tako ponašaju svi oni koji su „stvorili to separatističko jezgro“ na Kosovu.

„To čedo koje su stvorili sada moraju da kontrolišu, jer je duh izašao iz boce i hoće da izazove nestabilnost i rat“, upozorio je Dačić.

Na pitanje da li je rešenje u sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenjih nacija, na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić planirao da govori o situaciji na Kosovu, Dačić je rekao da je na sednici potreban konsenzus.

„Na svakoj od tih sednica zaključak velikih sila je da je situacija odlična i da Kfor treba da se povuče, to traži Priština“, istakao je Dačić i ocenio to kao „slepilo međunarodne zajednice“.

Dačić je, komentarišući Ugovor o prijateljstvu koji je u ime Srbije potpisao sa državama Asocijacije zemalja jugoistočne Azije (ASEAN), rekao da je to veoma važno jer je reč o prostoru na kom živi više od 600 miliona ljudi i zemljama čiji je brutodohodag u stotinama milijardami evra.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu