DAČIĆ: Tanja Fajon navija za opoziciju

Obavezno pročitajte

(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je jutros da je predsednica Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije  i EU, Tanja Fajon sama sebe diskreditovala za učestvovanje u međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji.

Dačić je gostujući na televiziji Hepi ocenio da evroposlanica Fajon “navija za deo opozicije” u Srbiji u kom je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas.

“Oni treba da potpomognu taj dijalog, a ne da se stavljaju na nečiju stranu. Izgubili su neku vrstu objektivnosti”, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, EU međustranački dijalog treba da bude potpomogne i upitao “kako neko može da smatra da je Fajon objektivna”.

Dačić je ponovio da je dogovorio za iduću nedelju telefonski razgovor sa predstavnikom EU Dejvidom Mekalisterom.

Fajon je izjavila da joj je Mekalister preneo da je zvanični Beograd tražio njeno izuzeće u dijalogu evropskih i srpskih parlamentaraca i ocenila da je to neprihvatljivo za Brisel, jer Evropska unija ima jasna interna pravila o predstavljanju.

SourceBeta

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu