DAČIĆ SE OGLASIO O KRIVIČNOJ PRIJAVI PROTIV VUČIĆA: Ministar je bio skroz OTVOREN!

Obavezno pročitajte

Ministar spoljih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da izjave i poruke koje dolaze iz Prištine pokazuju da njima više nije stalo do dijaloga i da ako tako nastave Srbija nije optimista što se tiče njegovog nastavka.

„Njihovi jednostrani akti pokazuju da je Priština ta koja je glavni faktor nestabilnosti. Podnošenje krivične prijave protiv pedsednika Srbije Aleksnadra Vučića, izjava Kurtija, to je očigledan pokazatelj da im nije stalo do dijaloga i kompromisa“, rekao je Dačić uoči sednice Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS).

- Advertisement -

Kako je rekao, „ako tako nastave“, Srbija nije optimista što se tiče nastavka dijaloga.

Upitan da li očekuje da još neka zemlja povuče priznanje Kosova, Dačić je rekao da će Srbija nastaviti sa svojom politikom i da veliki broj zemalja uviđa da je odluka o priznaju Kosova bila preuranjena.

„Da bi neko nešto izglasao u UN mora da ima najmanje 97 glasova. Mi moramo da obezebedimo da Kosovo to nema“, rekao je Dačić.

On je kazao i da pet zemalja ima takvu poziciju prema Kosovu da se ne zna kako će glasati u Ujedinjenim nacijama.

Rekao je i da ima zemalja koje su priznale Kosovo, ali da o tome nemaju pismenu odluku, kao i da su neke priznale ali glasaju protiv Kosova.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ko je radnik u pekari iz Blaca koga je SPS razrešio funkcija zbog pesme o Vučiću

Dejan Dimitrijević, radnik u pekari u Blacu, 30 godina je član SPS-a i nisu tačni navodi da je deo...

Još priča na sličnu temu