DAČIĆ: Samo tako nastavite i dobićete novi SPS u opoziciji

Obavezno pročitajte

Dačić na Prvoj

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da će podneti ostavku na mesto predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) ako stranka ne uveća broj glasova osvojenih na prethodnim parlamentarnim izborima, kada je osvojila preko 10,9 odsto glasova birača.

On je u emisiji na TV Prva rekao da će osoba koja dodje na njegovo mesto u slučaju njegove eventualne ostavke „sigurno menjati orijentaciju i sigurno neće nastaviti svoj put“, odnosno koaliciju sa vladajućom Srpskom naprednom strankom (SNS).

- Advertisement -
dačić,

– Oni koji glasaju za SPS moraju da znaju da SNS nema obavezu da SPS uzme u vladajuću koaliciju (koja bi se formirala nakon predstojećih izbora) – rekao je Dačić.

On je u nastavku emisije rekao voditeljki Mariji Savić Stamenić da ona želi da kaže da „SPS jedva čeka da SNS padne sa vlasti“, kao i da ju je neko „pripremao“ za razgovor koji su vodili.

Na pitanje novinarke da li se on protivio Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju dok je bio u vladajućoj koaliciji sa Demokratskom strankom, Dačić je rekao da je u emisiju došao da razgovara o sadašnjoj situaciji i „svojim uspesim“.

Dodao je i da su pitanja koja mu je postavila, koja su se ticala potpisivanja tog sporazuma i perioda pre 2012. godine, kada je SPS po prvi put formirao vlast sa SNS-om, „aktuelna“ samo predsedniku Srbije i lideru SNS-a Aleksandru Vučiću.

Odakle ti i ko ti ga je zakonski dao? Brnabić: I ja imam dete!
Premijerka Ana Brnabić istakla je jutros da je ovo što se dešava sa sinom predsednika Vučića najprljavija moguća kampanja.


– Hoćete SPS koji će da ode u opoziciju? Nema problema. Hoćete ja sada da pričam šta je meni neko obećao pa nije ispunio? A samo tako nastavite da radite i dobićete SPS u opoziciji – kazao je Dačić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu