DAČIĆ: Priprema! Opozicija želi da nam nanese štetu pred izbore!

Obavezno pročitajte

Predsednik Skupštine Srbije i Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pozvao je građane da izađu na referendum o promeni Ustava 16. januara, zaokruže „za“ i time pokažu „građansku svest jer je u njihovom interesu da referendum uspe“, ali deo opozicije se tome protivi nastojeći da nanese političku štetu vlastima.

„Ove izmene su uslov svih uslova da dalje napredujemo u evrointegracijama. Evropske institucije su godinama tražile izmenu Ustava smatrajući da je sadašnji način biranja sudija i tužilaca u parlamentu politizacija, ali su se i građani žalili na stanje u pravosuđu“, rekao je Dačić za TV Prva.

Prema njegovim rečima, deo opozicije se koristi lažima, tvrdeći da se u Ustavu menja deo oko Kosova, ali je to nemoguće, jer se amandmani odnose samo na pravosudni deo.

- Advertisement -

„To je sad politička borba. Neke opozicione stranke ne žele da referendum uspe, odnosno da građani glasaju protiv, nastojeći da time oslabe vlast i nanesu nam političku štetu uoči izbora i kao neku svoju pripremu za njih“, rekao je Dačić.

On je naveo da su se strukovana udruženja – Društvo sudija Srbije i Udruženje tužilaca izjasnili pozitivno povodom ovih izmena, što je, po njegovom mišljenju najvažnije, kao i Venecijanska komisija.

Govoreći o izborima, on je podsetio da je još pre trideset godina ušao u parlament i prošao niz izbora tako da „nema tremu“ pred izbore 3. aprila ove godine.

„Mi u SPS kao i u koaliciji znamo koje je naše biračko telo“, rekao je Dačić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vulin u BIA planira da oformi jedinicu za hapšenje: Podseća na vreme Miloševića i JSO

U Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) pod rukovodstvom Aleksandra Vulina, kako nezvanično saznaje NIN, planiraju da formiraju grupu za hapšenje. Kako piše...

Još priča na sličnu temu