DAČIĆ POZVAO CRNOGORCE U SRBIJI DA SE IZJASNE

Obavezno pročitajte

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je „crnogorski režim da razgovara sa svojim gradjanima o spornom Zakonu o verskim slobodama“.

„Kriza nije nastala u Srbiji već u Crnoj Gori“, rekao je Dačić u Dnevniku Radio Televizije Srbije, dodajući da je dijalog jedino rešenje i da Srbija stalno poziva na razgovore ali da crnogorske vlasti taj dijalog odbijaju.

- Advertisement -

Prema Dačićevoj izjavi“režim u Crnoj Gori skuplja poene na nastavku antisrpske politke“ i nastavlja da optužuje Srbiju za mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore iako „godinama niko ništa nije rekao protiv crnogorske samostalnosti“.

„Crnogorski režim želi da osigura novu pobedu na izborima, pa im ovakvo ponašanje u antisrpskom bloku donosi poene ali i u jednom delu medjunarodne zajednice jer su protiv Rusije, Srbije i navodne velikosrpske politike“, izjavio je Dačić, dodajući da je to vreme prošlo i da je to velika nepravda jer su Srbi i Crnogorci uvek bili zajedno i nikada nisu bili u sukobu.

Za reagovanje američke ambasade u Crnoj Gori na dogadjaje u Beogradu, Dačić je rekao da se nigde nije desilo „jer SAD ima ambasadu u Srbiji koja je mogla da reaguje, a ambasadorka u Podgorici mogla je da preispita kršenje verskih sloboda“.

„Vladajuća Demokratska partija socijalista  (DPS) kaže da se predsednik (Srbije) Aleksandar Vučić meša u unutrašnje stvari Crne Gore, a DPS se umešala u unutrašnje stvari Srbije govoreći o nezavisnom Kosovu“ rekao je Dačić .

Šef srpske diplomatije je istakao da „nas ne interesuje državni i pravni status Crne Gore,  nas interesuju prava Srba kojih, prema poslednjem popisu u Crnoj Gori, ima 30 odsto“.

Dačić je rekao da se ne može porediti položaj Srba u Crnoj Gori i Crnogoraca u Srbiji koji su, kako je naveo, „vladali Srbijom iako ih ima 0,5 odsto“.

„Onaj ko je sve što ima stekao u Srbiji ima obavezu da ne ćuti bar po ovom pitanju, a oni koji podržavaju crnogorski režim, pitanje je da li i dalje treba da imaju srpsko državljanstvo“, pozvao je Crnogorce koji žive u Srbiji da se izjasne o svojoj nacionalnosti.

SourceBETA

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu