23.1 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

DAČIĆ PORUČIO ERDOGANU: Redžep, sledeći put kad kreneš na Evropu, samo nam javi tri dana ranije, da te propustimo

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Posle govora predsednika SPS Ivice Dačića na Posebnoj sednici Skupštine o Kosovu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, između ostalog, ispričao anegdotu o Dačićevom razgovoru sa predsednikom Turske Redžepom Tajpom Erdoganom, koji je nedavno boravio u Beogradu.

Vučić je Dačiću i socijalistima zahvalio na zajedničkom radu i ispričao anegdotu o tome, kako je rekao, kako Dačić razgovara s Turcima.

- Advertisement -

„Koliko god se ja trudio da ozbiljno razgovaram, mora neko da postoji ko će atmosferu da napravi drugačijom u pozitivnom smislu reči. Kaže on Erdoanu: „Vidiš, Redžep, prošli put smo mi stali na branik Evrope, a oni nam to nisu vratili nikako. Sledeći put, kad ti rešiš da opet ideš na Evropu samo javi tri dana ranije, da te propustimo, jer više nećemo da te zadržavamo na ovom području““, kazao je Vučić i usledio je smeh i aplauz u skupštinskoj sali, navodi Danas.

Vučić je pojasnio da je to ispričao da bi ukazao na „promenu paradigme u kojoj učestvujemo i zbog onog što se zbiva u Evropi i svetu“.

„Oni koji misle da su na putu da unište Rusiju, čini mi se da to nije moguće i čini mi se da stvari bolje analiziram od njih. To će dovesti do niza sukoba, koji će trajati godinama i moramo da se spremimo, i u smislu Kosova, zato se mnogima žuri, i u svakom drugom smislu. A to neće biti lak zadatak“, zaključio je Vučić ponovo zahvalivši Dačiću na dosadašnjoj saradnji.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti