DAČIĆ I HARAČENKO: Obnavljanje bilateralnih poseta i nastavak saradnje

Obavezno pročitajte

Dačić i ruski ambasador

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, usled poboljšanja epidmeiološke situacije u Srbiji, očekuju ponovno uspostavljanje bilateralnih poseta visokog nivoa, saopštilo je srpsko Ministarstvo spoljnih poslova, nakon današnjeg sastanka dva zvaničnika.

Dačić,

„Obe strane očekuju da će usled poboljšanja epidemiološke situacije u Republici Srbiji u najskorije vreme biti moguće obostrane posete visokog nivoa, kao i nastavak intenzivne delatnosti u cilju razvoja svih aspekata bilateralne saradnje”, saopšteno je iz srpskog ministarstva.

- Advertisement -

Poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu bila je planirana 25-26. marta, ali je odložena zbog pandemije virusa korona.

Prema saopštenju, Dačić i Bocan-Harčenko sastali su se danas u Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu. Prvi potpredsednik srpske Vlade još jednom je zahvalio Rusiji što je poslala vojne stručnjake Ministarstva odbrane, koji su tokom aprila i maja pomogli srpskim lekarima u borbi protiv kovid 19.

Podsetimo, po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina, Rusija je zbog pandemije virusa korona uputila pomoć Srbiji. Na aerodrom „Batajnica” sletelo je 11 ruskih aviona Il-76 koji su dostavili opremu za epidemiološko dijagnostikovanje i dezinfekciju objekata, specijalnu medicinsku opremu, sredstva za zaštitu i 16 jedinica vojne tehnike.

Pored toga, u Srbiju su stigli i ruski vojni stručnjaci, koji ne samo što su pomogli svojim srpskim kolegama u lečenju pacijenata, v

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: Inflacija do kraja godine 8 odsto, sada je 11,5

Govoreći na RTS-u o inflaciji, Vučić je rekao da ćemo završiti godinu na 8 posto, sada je 11,5 odsto,...

Još priča na sličnu temu