27.8 C
Belgrade
subota, 24 jula, 2021

DA VIDI CELA SRBIJA: Pravda za Aleka Račića

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Gospodin i lekar Aleksandar Alek Račić ovih dana je doživeo opet nepravdu i privođenje. I ako je prošle godine doživeo napade i bušenje automobilskih guma, čini se, da to nije bilo dovoljno.

Saopštenje porodice Račić prenosimo u celosti.

Posle intenzivnih međusobnih kontakata u protekla 24 sata oko sveukupne situacije vezane za našeg Aleka (kršteno Aleksandra) Račića, koga svi od rođenja zovemo porodičnim nadimkom Leko, obraćamo se kako državnim organima tako i javnosti.
Državni organi raznih režima u više navrata su se ogrešili o našeg Leku, a sve zbog pritisaka nepatriotskih struja u raznim vlastima,neretko i stranih agentura. On je i pored svega čvrsto stajao na patriotskim pozicijama i časno nosio svoje poreklo, ničim ne ukaljavši ogroman doprinos naše porodice za svoj narod i državu, od našeg pretka Vukana Nemanjića pa do danas.

- Advertisement -

Ordenje, plakete i priznanja koja je dobio u bivšoj Jugoslaviji, R Srbiji, R Crnoj Gori, Rusiji, Kini i drugim zemljama, direktan su dokaz rada pre svega na duhovnom i biološkom očuvanju svog naroda, a zatim i aktivnom doprinosu drugim prijateljskim narodima. Čestitijeg i poštenijeg u radu s pacijentima nema, a to bi trebalo da je za njegovu struku najbitnije, mada su tu vrednosti bitno poremećene sveopštim padom časti i morala. Svojim radom za opšte dobro, kao zaboravljenu kategoriju, ugrozio je egzistenciju svoje porodice, a pored troje dece od kojih je srednje jedva preživelo rak mozga, izdržava i paralizovanu tetku(1946).

racic

Umesto da takvi obavljaju najodgovornije funkcije u državnom sistemu R Srbije i bude zaštićen od države, prinuđeni smo da na kraju ovog saopštenja naglasimo da ćemo svako dalje ugrožavanje našeg Leka od bilo kojih lica, organa i institucija, smatrati atakom na svakog od nas.

Posle obavljenih porodičnih konsultacija Leko je prihvatio da se udalji iz javnosti i posveti svojoj užoj porodici i osnovnom zanimanju, a mi ćemo s posebnom pažnjom pratiti svaku reč izgovorenu za njega. Ovo slobodno možete proslediti svakom akteru današnje društvenopolitičke scene,
porodica Račić

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti