-7 C
Belgrade
ponedeljak, 24 januara, 2022

RTS, NAŠE PRAVO DA PLAĆAMO VIŠE: Predloženo poskupljenje TV pretplate!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ekonomski džin, lider u regionu, najbolji u Evropi, prvi u svetu… Pa, ipak, TV pretplata za RTS i RTV u narednih godinu dana iznosiće 299, umesto dosadašnjih 255 dinara, navodi se u Predlogu zakona koji je upućen Skupštini Srbije, piše Cenzolovka. Taksa će se i ubuduće naplaćivati kroz objedinjeni račun za električnu energiju.

U proceduru Skupštine Srbije 27. novembra ušao je Predlog zakona o izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis kojim Vlada Srbije predlaže da pretplata za RTS i RTV od 1. januara do kraja iduće godine iznosi 299 dinara, umesto dosadašnjih 255 dinara.

TV,

Taksa za javni servis i ubuduće će se naplaćivati kroz objedinjeni račun za električnu energiju.

- Advertisement -

Istim zakonskim predlogom predviđeno je da se do 31. decembra 2021. godine javni medijski servisi – RTS i RTV – delimično finansiraju iz takse za javni medijski servis, a delimično iz budžeta Republike Srbije.

Takav kombinovani model finansiranja na snazi je od početka 2016. godine. Taksa za medijske servise je isprva iznosila 150 dinara, da bi od početka 2019. skočila na 220, a od početka ove godine građani su taksu za javne servise plaćali 255 dinara

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti