17.2 C
Belgrade
ponedeljak, 20 septembra, 2021

NJUJORK TAJMS: Pokušali da otruju TRAMPA, postoji osumnjičeni!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Tramp i otrov iz paketa

Američkom predsedniku Donaldu Trampu poslat je paket koji sadrži otrov ricin. Istražitelji veruju da su koverte poslate iz Kanade, a identifikovali su žensku osobu kao osumnjičenu, javlja Njujork Tajms.

Paket ricina, koji je poslat ranije ove nedelje,presretnut je pre nego što je stigao do poštanske Trampa, a sva pošta sortira se i pregleda izvan objekta pre nego što stigne u rezidenciju, izvestio je Si-En-En.

- Advertisement -

Paket istražuju FBI i Tajna služba, a detalji još nisu objavljeni. Nije poznato ko ga je poslao, ali jedan zvaničnik je rekao za „Njujor tajms“ da paket potiče iz Kanade.

Pošiljka koja sadrži ovu smrtonosnu supstancu, takođe je stigla na adrese saveznih kancelarija u Teksasu.

Tramp,

Prema rečima dvojice policijskih službenika, paket je ranije ove nedelje presrela policija. Urađena su dva testiranja sumnjive materije kojima je utvrđeno da sadrži ricin.

- Advertisement -

Inače, sva pošta za Belu kuću sortira se i proverava izvan objekta pre nego što stigne u Belu kuću.

Ranije, FBI je naveo da u saradnji sa Tajnom službom i inspektorima Poštanske službe sprovodi istragu.

Ricin je visoko toksično jedinjenje ekstrahovano iz ricinusovih zrna koje se koristi u terorističkim napadima. Može se koristiti u obliku praha, gasa, kiseline ili u čvrstom stanju. Ako se proguta, uzrokuje mučninu, povraćanje i unutrašnja krvarenja želuca i creva, što je praćeno otkazivanjem jetre, slezine i bubrega, a nakon toga sledi smrt zbog kolapsa cirkulatornog sistema.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti