4.9 C
Belgrade
среда, 8 априла, 2020

DA LI JE KONAČNO REŠENA MISTERIJA? Evo šta je satelit snimio iznad Bermudskog trougla… (VIDEO)

Obavezno pročitajte

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako bi...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih zemalja.

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...

Bermudski trougao, takođe poznat kao Đavolji trougao, je region u Severnom Atlantskom okeanu, gde je nestao određen broj aviona i brodova.

Popularna kultura pripisivala je različite nestanke paranormalnim aktivnostima ili čak nekakvom kolosalnom morskom čudovištu, ali NASA je možda pronašla odgovor na viševekovno pitanje.

NASA satelit Tera Modis  kreće se oko 720 kilometara iznad Severnog Atlantika. Satelit je snimio obalne oblake, 240 kilometara od obale Floride, iznad Bahama, kada su meteorolozi uočili nešto čudno.

Analizirajući snimke, primetili su niz oblaka u obliku šestougla. Raspon heksagona se kreće od 32 do 88 km i ne bi bio toliko intrigantan, ali ga sama lokacija čini fascinantnim.

Dr Randi Serveni, meteorolog Univerziteta u Arizoni, objasnio je ove anomalije.

 -Ovaj satelitski snimak je zaista bizaran, posebno šestougaoni oblik koji formiraju oblaci. Pomoću današnjeg radara, možemo zapravo otkriti stvari koje, pre toga, jednostavno nismo mogli da razumemo. Ove vrste heksagona nad okeanom su, u suštini, vazdušne bombe. Oni su formirani pomoću onoga što se naziva mikro-olujni vazduh, eksplozija vazduha koji izlazi s dna oblaka i zatim udara u okean, stvarajući talase koji postaju još veći u interakciji jedni sa drugima – kaže on.

Naučnici pretpostavljaju da su ove vazdušne bombe možda dovoljne za prevrtanje čamca ili obaranje aviona. Još jedan satelitski snimak Velike Britanije pomogao je da se objasni šta se događa ispod oblaka.

Odgovor se nalazi na udaljenosti od 7.200 km, na drugom snimku satelita, snimljenim iznad uzburkanog Severnog mora, pored obale Velike Britanije.

Pokazuje više heksagona, koji se prostiru na  90.000 kvadratnih kilometara, otprilike veličine Irske.

Radarski snimak, napravljen istovremeno, otkriva nivoe morskih vetrova od skoro 160 kmh. To je dovoljno moćno da stvara talase visoke preko 15 metara. Naučnici veruju da snažni vetrovi zabeleženi u Severnom moru postoje i ispod šestougaonih oblaka nad Bahamima. Tokom godina, problemi sa kompasom su navedeni kao jedan od glavnih razloga mnogih nestanaka.

Iako su neki smatrali da u tom području mogu da postoje neobične lokalne magnetne anomalije, dokazi za to nisu pronađeni. Kompasi imaju prirodne magnetne varijacije u odnosu na magnetne polove, činjenica za koju navigatori znaju vekovima.

Međutim, javnost možda nije toliko obaveštena i misli da postoji nešto misteriozno u tome što se kompas „menja“ na prostoru velikom kao što je Bermudski trougao, a što je sasvim prirodna pojava

- Advertisement -

još članaka

Ostavite komentar

- Advertisement -
loading...

Najnovije vesti

“JASTREBARSKO“ SEME ZLA: Časne sestre ubijale decu pijukom i otrovima! (VIDEO)

Jedna od preživelih žrtvi genocida nad Srbima u NDH, koja je i sama prošla jedini dečiji koncentacioni logor tokom drugog svetskog rata...

TVOJ NOVAC: Frilenseri imaju „savršenu oluju“ anksioznosti zbog COVID 19

Kriza izazvana COVID 19, uzdrmala je tržište rada, na hiljade njih ostaje bez posla, zamislite kako je onda "frilenserima"

STARTUP3 – izgraditi ekosistem visoko tehnoloških habova

Da li ste inovator u oblasti novih tehnologija? Nisu Vam strani pojmovi kao što su blokčejn, augmentativna ili virtuelna realnost, Internet...

VUČIĆ ZA RTS: Od petka do ponedeljka 24h policijski čas?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se na dnevnom nivou procenjuje mogućnost uvođenja 24-časovnog karantina u Srbiji, na duži period u...

SRAMOTNO: Studentkinja iz Ćuprije napala SPC

Dragana Rakić iz Ćuprije, studentkinja Bogoslovskog fakulteta u Beogradu, komentarisala je za Novu, suspenziju sveštenika i profesora docenta, Vukašina Milićevića i pokretanje...