OTKRIVENO: Naprednjaci davali 2000 srednjoškolcima da brane Vučića po ulicama Novog Sada!

Obavezno pročitajte

Nekoliko stotina srednjoškolaca, mahom sakrivnih ispod kapuljača, prodefilovalo je sinoć Novim Sadom u šetnji izvesne “Unije mladih Novi Sad”, prateći maskiranog barjaktara koji je na čelu kolone vijorio zastavu sa likom Aleksandra Vučića. Okupljeni nisu imali nikakve zahteve, osim onog sa transparenta “Predaja nije opcija”, mada niko od njih nije znao da objasni ko nas to napada i kome se nećemo predati. Od građana ništa manje nisu bili zbunjeni ni učesnici šetnje, za koje se ispostavilo da su za dnevnice od 1.000 do 2.000 dinara, u zavisnosti od destinacije, “spontano” doveženi na ulice “da brane Vučića”.

Većina njih je i dalje imala školske rančeve na leđima, a kolonu su “obezbeđivali” mladići u crnim duksevima sa kapuljačama i maskama ili maramamama preko lica.

- Advertisement -

Njihov zadatak je bio da ne dozvole osipanje učesnika i da se pobrinu da za dobijenu dnevnicu maloletnici odšetaju do kraja, umesto da pobegnu u usputne tržne centre i kafiće.

Slučajno ili ne, šetnja za Vučića počela na Limanu

Šetnja je simbolično počela na Limanu, gde je mašinerija SNS izgubila par mesnih zajednica od nezavisnih kandidata što im se, očigledno, ne oprašta.

Mada Vučićeva stranka nije zvanično preuzela odgovornost za organizovanje skupa, a samim tim ni za zloupotrebu maloletnika, bilo je očigledno da izopačenim “defileom SNS mladosti” upravljaju prvi ljudi novosadskog SNS.

Marko Bosanac Boske na protestu Foto: Radio 021

Tempo kretanja barjaktara i mase diktirao je upravo stranački prvak lokalnog SNS Marko Bosanac “Boske” koji je, kao vlasnik svojevrsnih studentskih zadruga, očigledno kvalifikovan za rad sa mladima u odbrani picoustog Vučića.

Pojedini tvrde da upravo “Bosketovi odredi” stoje i iza noćnih akcija po Limanima, koji su par dana pre sinoćne šetnje osvanuli iscrtani srpskim trobojkama, a sve sa namerom da “disciplinuje neposlušne stanovnike Limana koji su se drznuli da na izborima za savete mesnih zajednica glasaju za nezavisne kandidate”.

Ko su Bosketovi odredi

“Dok Bosketovi odredi noću farbaju ceo deo grada u nacionalne boje, a SNS jugend maršira usred dana – Limanci strahuju da je ovo tek početak. U gradu čiji su stanovnici bacani pod led samo zbog toga što nisu „podobni” – građani se sa zebnjom pitaju da li mogu da očekuju da će im SNS jurišnici dolaziti na vrata, presretati ih na ulici, pa i gepekovati one „neposlušne”. Zbog čega se proizvodi klima uvoda u „Kristalnu noć”? Da li dolazi vreme kada ćemo nositi „traku oko ruke”?”, navode iz Stranke slobode i pravde, zahtevajući od gradonačelnika Miloša Vučevića da “prestane da izaziva nemir i paniku kod sugrađana”.

I novinarku Tatjanu Vojtehovski je sumorna šetnja maloletnika zlupotrebljenih u političke svrhe podsetila na događaje iz nacističke Nemačke.

“Pred sam Hitlerov kraj, Gebels je izveo decu iz škole da ratuju. Kada su viši oficiri tražili da se nemački narod poštedi, Gebels je rekao: oni su glasali za nas, dali nam mandate i normalno je da ginu za Nemačku, jer predaja nikada nije bila opcija”, napisala je Vojtehovski, citirajući Gebelsa, ali i transparent pod kojim je SNS sinoć poveo stotine izmanipulisanih maloletnika u mračnu šetnju novosadskim ulicama.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

PIO fond: Novi uslovi za odlazak u penziju od 1. januara

Republički fond za penzijsko i zdravstveno osiguranje objavio je da će, u skladu sa Zakonom o PIO, od 1....

Još priča na sličnu temu