CVIJAN: Vučić je diktator! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

„Nemam nameru, niti sam takav čovek da klimam glavom kao što to danas mnogi vole da rade i da podržavam jednoga lidera, koji je danas već uveliko postao diktator“, ovako je advokat Vladimir Cvijan, za čiju je smrt staru tri godine Srbija saznala tek pre četiri dana, govorio o predsedniku Aleksandru Vučiću.

– Ono što danas Aleksandar Vučić radi veze nema s onim programom koji smo obećali građanima. Mi smo građanima obećali nova radna mesta, obećali smo investicije, bolji život, veće slobode i veće medijske slobode. Za uzvrat smo dobili masovna otpuštanja, povećanje poreza, jako težak život i jednu diktaturu – govorio je nekadašnji član, a zatim i otvoreni suparnik Predsedništva SNS Vladimir Cvijan u emisiji „Bez cenzure“.

- Advertisement -

Cvijan je tada rekao i da situacija u Srbiji pod Vučićem podseća na devedesete.

– Mi opet imamo zatvaranje i gušenje medija, u čemu je Aleksandar Vučić i 1999. godine pokazao da je vrlo umešan. Imamo opet prebijanje ljudi na izborima, ponovo imamo jedan ekonomski slom Srbije. Jedino što građani vide je borba određenih frakcija u Srpskoj naprednoj stranci – ko će doći na ovo mesto – rekao je on.

Cvijan je objasnio i kako je nastala je opšta zabuna kada je pokušao da se kandiduje protiv Vučića i da su „tadašnji komentari na kandidaturu bili zaista kao da smo se vratili u doba staljinizma“.Ko je zataškao informaciju o smrti Vladimira Cvijana?Vučić: Spreman da idem na poligraf zbog Cvijana

– Naprasno sam izbačen iz stranke, nema veze šta piše u zakonu i šta piše u Ustavu, važno je njegovo mišljenje. Mi ne govorimo o jednoj partiji, mi govorimo o jednom čoveku. To je sada partija u kojoj jedan čovek preuzima svu vlast u državi, koristeći nezakonite metode, koristeći neustavne metode. Iza te podrške stoji jako mala izlaznost građana, iza te podrške stoje isti oni batinaši od malopre i kupovina glasova – istakao je Cvijan.

On je tada rekao i da je „Aleksandar Vučić krenuo u obračun sa onim istim medijima koji su mu ozbiljno pomogli da se iznesu ideje SNS-a i da se u krajnjoj liniji i pobedi“.Vladimir Cvijan FOTO: Printscreen Youtube RTV City UbVladimir Cvijan FOTO: Printscreen Youtube RTV City Ub

– Prvo on optuži u medijima da je neko kriv, donese presudu, taj neko ode u zatvor. U Srbiji nema borbe protiv organizovanog kriminala, nema borbe protiv korupcije… Ne sećam se ni da je Vučiću smetalo kad se četiri puta lično nalazio sa Miškovićem da se prave određene kombinacije. Ali mu je smetalo kad sam ja došao i rekao da su to politička hapšenja i da je u pitanju reket. I u pravnoj državi se ne sme desiti da zbog ličnog sukoba jednog čoveka sa nekim drugim čovekom neko završi u zatvoru. A to se upravo danas dešava, zato što Vučić drži sve poluge vlasti – zaključio je Cvijan.

Podsetimo, Cvijan, nekada jedan od najbližih saradnika Borisa Tadića, prešao je 2010. godine u SNS. Međutim, ubrzo je shvatio u šta se upustio. U otvorenom pismu Predsedništvu SNS i Aleksandru Vučiću, Cvijan je objasnio da se u tu partiju učlanio jer je verovao u program i ideju da nikada više neće jedan čovek vladati Srbijom, što se nije desilo.Advokat Ninić o Cvijanu: Tvrdio je da ga prateKako je moguće da tek posle tri godine saznajemo za smrt Vladimira Cvijana

Po napuštanju SNS-a Cvijan je napustio i Srbiju. Upućeni su tvrdili da su ga viđali u Čikagu, a telo Vladimira Cvijana pronađeno je 5. januara 2018. godine u Dunavu, dva kilometra od Pančevačkog mosta, u Beogradu. Tužilaštvo se o ovom slučaju oglasilo, a javnost saznala, tek posle tri godine i nešto više od dva meseca. 

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vulin u BIA planira da oformi jedinicu za hapšenje: Podseća na vreme Miloševića i JSO

U Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) pod rukovodstvom Aleksandra Vulina, kako nezvanično saznaje NIN, planiraju da formiraju grupu za hapšenje. Kako piše...

Još priča na sličnu temu