15.3 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

CVIJAN: Vučić hapsio političke protivnike i neistomišljenike

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Aleksandar Vučić je lično razgovarao sa tajkunima o finansiranju SNS i ja sam nekoliko puta bio prisutan. Sa druge strane, dogovoreno je bilo da će, posle pobede SNS u Srbiji biti primenjen „Putinov metod“, a ne besmislena hapšenja koja predstavljaju lični obračun Aleksandra Vučića sa neistomišljenicima i političkim protivnicima – rekao je pokojni Vladimir Cvijan, član Predsedništva SNS, odgovarajući na pitanje o finansiranju SNS u okviru intervjua za aleksinac.net, 2014. godine.
Prenosimo delove intervjua za aleksinac.net, Vladimira Cvijana koji se odnose na Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku:


Kažu da ste prve probleme imali u SNS – u kada je rukovodstvo stranke odlučilo da umesto Vas, za ministra pravde predloži Nikolu Selakovića. Da li ima istine u tome?

– Učestvovao sam lično u pisanju programa SNS, svim kampanjama SNS i pregovorima sa EU, SAD i Rusijom o budućnosti Srbije posle pobede SNS. Kao privatnik i poznati advokat nisam bio zainteresovan za bilo koju funkciju, pa ni funkciju ministra pravde.

- Advertisement -

U kampanji za izbore bili ste deo izbornog tima naprednjaka koji je obećavao investicije od 100 milijardi evra. Vidimo da posle 18 meseci vlasti SNS-a od toga nema ništa. Gde su nestali ti investitori ili ste i Vi i Vaše tadašnje kolege svesno davali lažna obećanja?

– Neka Vaši čitaoci sami donesu zaključak.

Tabloidi Vas redovno napadaju, prednjači Dragan J. Vučićević i njegov Informer. Ima li istine da su te novine formirali naprednjaci sa ciljem da im bude siguran medijski kišobran?

- Advertisement -

– Tačno je da A. Vučić preko svojih prijatelja kontroliše pojedince i medije koje ste pomenuli. To je svakako neustavno, nezakontio i dokaz je da se Srbija vraća u 90-te.

Za sam kraj, hoćete li nam rešiti jednu veliku savremenu srpsku enigmu. Ko je i kada osmislio funkciju prvi potpredsednik vlade? Te funkcije nema ni u Zakonu o Vladi ni u Zakonu o ministarstvima a ipak na zvaničnom sajtu Vlade Srbije stoji da je A. Vučić prvi potpredsednik Vlade Srbije.

– Ni meni, kao pravniku, nije jasno šta znači „prvi potpredsednik Vlade“. To je samo maska za zloupotrebu položaja, kršenje ljudskih prava, povratak u 90-te u put u diktaturu… – zaključio je Cvijan.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti