18.9 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

Cvijan kremiran dve nedelje od smrti?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vladimir Cvijan, bivši generalni sekretar Predsedništva Srbije za vreme mandata Borisa Tadića i nekadašnji član Srpske napredne stranke (SNS), za čiju se smrt saznalo nakon tri godine, kremiran je 19. januara 2018, piše Nova.rs.

Podsetimo, javnost u Srbiji je tek prošle nedelje saznala da se utopio januara 2018, što je izazvalo brojne kontroverze, s obzirom da to nigde do tad nije bilo saopšteno.Vladimir Cvijan Foto: Printscreen

Cvijan je pronađen mrtav 5. januara pre tri godine, nakon čega je izvršena odbukcija njegovog tela. Tada je ustanovljeno, a što je tužilaštvo pre nekoliko dana saopštilo, da je smrt nastupila utapanjem, a ovih dana se u javnosti povela polemika oko toga gde je sahranjen Cvijan. Ipak, kako piše Nova.rs, Cvijan je 14 dana nakon smrti kremiran.

- Advertisement -

“Kremiran je 19. januara iste godine, a zahtev za kremaciju potpisao je njegov otac Mirko, inače profesor Biološkog fakulteta”, kaže izvor portala Nova.rs.

U javnosti se proteklih dana vodi polemika zbog čega se dosad nije znalo za Cvijanovu smrt, s obzirom na to da je reč o političaru sa dugom karijerom. Interesantno je i da niko od njegovih bližih saradnika nije znao da je on preminuo, što je dodatnu sumnju bacilo na ceo slučaj.

Cvijanu se trag gubi od 2014. godine

- Advertisement -

Vladimiru Cvijanu, iza koga je dugogodišnja karijera, trag se gubi 2014. godine, kada je nestao iz javnog života Srbije. Spekulisano se da je neko vreme boravio u Americi, a takva saznanja imala je i njegova bivša supruga.FOTO: PrintscreenFOTO: Printscreen

Inače, interesantno je da se vest o njegovoj smrt pojavila i te 2018. godine, kada je, iz nepoznatih razloga, praktično „ugušena“.

Te godine pojavila se informacija da je ubijen, ali je potom magazin Tabloid objavio da je on ipak živ i da se nalazi u Njujorku. Kako su tada navodili, on se novinarki tog portala javio preko određenog podsrednika i on je tada rekao da se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama pod zaštitom nadležnih službi za borbu protiv organizovanog kriminala i pranja para.(VIDEO) utanje o smrti Cvijana otvorilo niz pitanja

Cvijan je od februara 2008. godine bio Tadićev savetnik, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara Predsedništva Srbije. Predsedništvo je napustio 2010. godine, da bi potom pristupio Srpskoj naprednoj stranci. Na listi SNS-a, na parlamentarnim izborima 2012. izabran je za narodnog poslanika, da bi naredne godine napustio tu stranku.

U javnosti je ostao upamćen i kao oštri kritičar politike predsednika Aleksandra Vučića.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti