CVETA CVEĆE U FAJZER PREDUZEĆE: U Izraelu počela vakcinacija dece od pet do 11 godina!

Obavezno pročitajte

Izrael je počeo da vakciniše decu od pet do 11 godina na više mesta širom zemlje, pošto je prva isporuka dečjih doza Fajzer/Biontek vakcina stigla pre nekoliko dana.

Zdravstveni zvaničnici su rekli da je vakcinisano nekoliko stotina dece iako je zvanični početak imunizacije tog uzrasta najavljen za sutra kada će se vakcinisati 24.000 mališana, prenose izraelski mediji.

Doktor Salman Zarka, koji koordiniše spremnost i odgovor zemlje na virus, rekao je da bi roditelji trebalo da slave jer vakcina neće samo pružiti zaštitu za decu, već omogućiti povratak normalnog života.

- Advertisement -

On smatra da roditelji ne bi trebalo da brinu za vakcinaciju jer je „više od tri miliona dece vakcinisano u SAD“ i rezultati su dobri.

U nedelju je premijer Izraela Naftali Benet upozorio da se zemlja možda suočava sa širenjem zaraze među mlađom populacijom i apelovao na „potpunu transparentnost“ o imunizaciji dece, jer ima puno ljudi koji se boje da ih vakcinišu, ali ne znači da su antivakseri niti da prihvataju teorije zavere.

Zvaničnica Ministarstva zdravlja Šaron Alroj Preis procenila je da oko polovina roditelja trenutno ne želi da se deca vakcinišu, te da je deo stanovništva neobavešten i da je potrebno više informacija.

Izrael je doneo odluku o vakcinaciji dece pošto je Uprava za lekove i hranu SAD (FDA) odobrila vakcinu za uzrast od pet do 11 godina.

Izraelska populacija od 9,4 miliona stanovnika je relativno mlada i ima 1,2 miliona dece tog uzrasta, navode agencije.

Prema podacima Ministarstva zdravlja u novembru su trećinu novih slučajeva zaraze bila deca od pet do 11 godina.

Četvrti talas zaraze počeo je u Izraelu u junu, ali je broj novozaraženih počeo da opada u septembru.

Međutim, u poslednje dve nedelje reprodukciona stopa virusa koja je bila ispod broja jedan tokom dva meseca je ponovo počela da raste što znači da se zaraza opet širi.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu