ĆUTIŠ, SRBIJO: Direktor komunalnog u Šapcu bezobzirno ponižava radnike

Obavezno pročitajte

Na društvenim mrežama pojavio se dopis koji je zaposlenima uputio vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Stari grad“ u Šapcu koji ne samo da pokazuje demonstraciju sile pretpostavljenog, nego radnike ponižava na najnehumaniji mogući način.

Naime, v.d. direktor JKP “Stari grad” Nikola Begović, u dopisu zaposlenima navodi koje su to obaveze i pravila ponašanja koje radnici moraju da izvršavaju i vrlo eksplicitno ih upućuje da mogu da traže novi posao, ako im se ona ne sviđaju.

direktor,

Foto: Šabačke vesti, direktor komunalnog

Najpre im ukazuje da je njihova “obaveza da se ceo koš isprazni i da se pokupi sve ono oko koševa”, a zatim sledi:

“Nije na Vama da odlučujete šta radi poslovođa, ni šta će raditi druga smena. U cilju našeg efikasnijeg, ozbiljnijeg i predanog rada poslovođe imaju zaduženje da prate izvršavanje radnih zadataka svojih neposrednih izvršilaca i da dokumentovanjem utvrde činjenično stanje na terenu. To je jedini merodavni dokaz , a ne rekla – kazala”, navodi Begović u dopisu radnicima.

Nakon toga im je “biranim” rečima ukazao da su sami taj posao izabrali i da su za to plaćeni.

“To što radite na vetru, kiši, snegu, to je za svaku pohvalu, ali taj posao ste Vi izabrali i za to ste plaćeni. U slučaju da ne možete da ispunite radne zadatke ili ste nezadovoljni poslom, platom, uslovima, poslovođama, rukovodstvom, imate pravo izbora na neku drugu, bolju firmu koja će Vam pružiti ta očekivanja”, navodi v.d. direktora u dopisu.

I na kraju, Begović zaposlene “podseća” šta je njihova dužnost i obaveza.

“Vaša dužnost i obaveza je da izvršavate naloge vaših pretpostavljenih”.

Navodeći da je dužnost svakog zaposlenog da izvršava naloge pretpostavljenih, Begović ne samo da narušava dostojanstvo zaposlenih nego vrši direktan mobing nad njima.

Očigledno je da će mnogi zaposleni nakon ovog dopisa biti “primorani” da razmisle da li bi trebalo da potraže novi posao. Mogu i da ostanu i povinuju se onom “budi dobar, radi šta ti se kaže”, nakon čega nastaje armija uplašenih kojima je normalno da slušaju  poslodavce, jer su oni ti koji odlučuju o njihovim sudbinama.

Ovako ponašanje poslodavaca je za svaku osudu, posebno u 21. veku kada bi prava radnika i bolji uslovi rada trebalo da budu odavno regulisana.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu