ČUDO U BEOGRADU: Održan moleban za spas svetinja – vlast stala uz narod! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Ispred Hrama Svetog Save održan je moleban u znak podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vernicima u Crnoj Gori. „Vreme je Božje pravde“, poručili su građani okupljeni na molebanu.

Moleban je služio vikar patrijarha SPC remezijanski episkop Stefan, uz sasluženje sveštenstva Hrama Svetog Save.

- Advertisement -

„Neka da Bog da nas ovde ova molitvena tišina, dok je trajao moleban, okuplja i u buduće u još većem broju i da zajednički pokažemo koliko smo jedinstveni i dobri i da našoj braći u Crnoj Gori i da onima koji su sa nama i koji su protiv nas da snage i volje“, poručio je episkop Stefan.

Kazao je i da poslednjih 30 godina nema slobode u Crnoj Gori za srpski narod, a da on uprkos tome opstaje sa svojim svetinjama.

„Verujem da je došlo vreme blagoslova Svetog Save i svih svetih da se u Crnoj Gori desi čudo, pa da se i tamo branimo kao što se branimo u Republici Srpskoj, kao što se branimo ovde u Beogradu i Srbiji, kao što želimo da se branimo bolje i više i na KiM i u svim mestima i krajevima gde živi srpski narod“, rekao je episkop.

Uveren je, kaže, da je večerašnji molitveni skup pokazao srpskom narodu na KiM i u Crnoj Gori da je Beograd sveti grad i da je svet.

On je okupljenima preneo blagoslove patrijarha Irineja, za kojeg je kazao da večeras otišao u Banjaluku gde će biti obeležen Dan Republike Srpske, ali i da je bio pomalo tužan jer nije u Beogradu, na molebanu, na kojem je predvideo da će se okupiti veliki broj ljudi.

Brojni građani i vernici okupili su se ranije danas po podne na Terazijama, odakle su u litiji krenuli ka Hramu Svetog Save u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji i izrazili protest zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, kojim se oduzima imovina SPC.

Na čelu litije bili su sveštenici, a dvojica mladića u srpskoj i crnogorskoj narodnoj nošnji nosili su veliku ikonu Bogorodice.

Među građanima bili su i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, ministar Nenad Popović, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić…

Građani su nosili veliki natpis „Vreme je Božje pravde“, kao i transparent „Bez Kosova smo kao čovek bez srca“, na kojem je i slika patrijarha srpskog Irineja, uzvikujući „Hristos se rodi, vaistinu se rodi“, „Svetinje ne damo“ i pevali su duhovne pesme.

Oni su sa Terazija krenuli ulicom Kralja Milana preko Slavije do Hrama, ispred kojeg je služen moleban Presvetoj Bogorodici.

Beograd ustao za svetinje u Crnoj Gori
Foto: Sputnjik

Okupljeni su pevali : “Zapjevajmo slozno odje pomog’o nam Sveti Djordje,Sveti Djordje i Ilija,i Ostroski Vasilija…“

Beograd ustao za svetinje u Crnoj Gori
Foto: Sputnjik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Telekom „izrazito nelikvidan“: Ogromni dugovi za struju, milioni za kamate i rasprodaja strateške imovine

Konsultant Bogdan Petrović i profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Dejan Šoškić istakli su u emisiji N1 direktno da...

Još priča na sličnu temu