29.8 C
Belgrade
sreda, 28 jula, 2021

CRNOGORSKE KOMITE SE BUNE: Srbin im doneo medalju, A NJIMA SMETA JER JE SRBIN, oni bi Tompsona?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Petar Liješević, crnogorski bokser, vratio se u Podgoricu kao vicešampion sveta, a njegov doček izazvao je buru zbog toga što je slavio sa srpskom zastavom.

Mnogi u Crnoj Gori su mu zamerili zbog toga, 18-godišnji Budvanin je na udaru medija, iako je svojoj zemlji doneo jedan od najvećih sportskih uspeha.

„Vijesti“ su mu zamerile na zastavi sa ocilima, a javnost je, kao i po mnogo drugih pitanja, podeljena.

- Advertisement -

„Ali, umesto da njegov veliki uspeh ujedini i zbliži, srebrna medalja je podelila sportsku, i ne samo sportsku javnost u ovoj zemlji. Petar je večeras stigao na podgorički aerodrom, a ispred – kao da je reč o političko-nacionalnom mitingu, sa koreografijom koja ne slavi sportski uspeh momka iz Crne Gore. Klicalo se Petru, ali i – Kosovu, Srbiji, pored trobojki, vijorile su se, pa i dominirale, zastave Srbije, zastave sa četiri ocila, nije bilo zvaničnih simbola države Crne Gore, pod čijom zastavom se Petar borio u Kjelceu“, pišu Vijesti, a na udaru je bio i novinar RTCG Nebojša Šofranac, na kog su vređali i nazivali ga „ustašom“.

Na sličan način je i Cgsport.me ispratio situaciju, a mladi Liješević je bio i na udaru brojnih uvreda na društvenim mrežama zbog svog stava.

I na samom boks turniru, Liješević je bio u opremi Crne Gore, ali je nosio masku sa starom zastavom Knjaževine Crne Gore iz 1905. godine.

- Advertisement -

Ta zastava je bila dominantna na litijama, a kasnije i na izborima, kada je sprečena primena spornog Zakona o slobodi veroispovesti, posle čega je došlo do promena vlasti posle više decenija vladavine Mila Đukanovića.

Liješeviću je čestitao novi premijer, Zdravko Krivokapić.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti