-0.7 C
Belgrade
subota, 22 januara, 2022

CRNA GORA uvela POLICIJSKI ČAS od 19 sati

NAJČITANIJE

- Advertisement -

NACIONALNO koordinaciono telo za zarazne bolesti Crne Gore (NKT) odlučilo je danas da skrati za dva sata vreme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata i da za toliko produži period zabrane napuštanja objekata stanovanja, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

– Zbog izuzetno složene epidemiološke situacije NKT je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučilo da skrati radno vreme ugostiteljskih i uslužnih delatnosti sa sadašnjih 07.00 – 20.00 na 07.00 – 18.00, i produži primenu mere zabrane napuštanja objekta stanovanja sa sadašnjih 21:00 – 05:00 na 19:00 – 05:00 narednog dana. Mere će se primenjivati od srede, 25. novembra 2020. u 00:00 do 8. decembra do kada se produžava se i primena mera donetih 13. novembra – ističe se u saopštenju.


U saopštenju se dodaje da je NKT, sagledavajući epidemiološku situaciju sa jedne strane i ekonomsku sa druge i ovog puta donelo „dobro odmerene mere sa ciljem da one u najmanjem mogućem obimu pogode građane, privredu i preduzetnike, a da daju očekivani rezultat“.

- Advertisement -

– NKT poziva građane da u potpunosti poštuju sve mere jer je to jedini način suzbijanja širenja koronavirusa. Sagledavajući zdravstvenu situaciju NKT je ocenio da je naš zdravstveni sistem zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenim aktivnostima i stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika i dalje sposoban da se, uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije, odupre pandemiji. NKT je sagledao i ogromno opterećenje zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i pokrenuo proces čiji je cilj rasterećenje primarnog zdravstvenog sektora – piše u saopštenju.

- Advertisement -
SourcePink
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti