27.1 C
Belgrade
sreda, 10 avgusta, 2022

CRNA GORA: Dačić da podnese ostavku zbog mržnje prema Crnogorcima

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Crnogorska partija pozvala je danas ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da „smesta“ podnese ostavku zbog kako su naveli, diskriminacije koju ispoljava prema gradjanima Srbije crnogorske nacionalnosti.

Stranka je u saopštenju osudila „konstantne zapaljive izjave o etničkim Crnogorcima koje ponavlja ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić“.

- Advertisement -

„Na popisu iz 2011. godine je bilo 38.527 Crnogoraca u Srbiiji, što je za oko 30.000 manje nego na popisu 2002. kada ih je bilo 69.049. Ministar Dačić kaže da je žrtva velikocrnogorske agresije, a nas je sve manje, a on sve duže na vlasti. Nama se ne dozvoljava upotreba jezika u opštini Vrbas na šta imamo pravo, a on je ugrožen. Interesantno vidjenje stvarnosti“, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da Dačić „uporno targetira Crnogorce i Crnogorke izjavama tipa: Crnogorci da se vrate u Crnu Goru, neće imati ko da rukovodi u Srbiji“. ; „Takvim izjavama huškaju se gradjani Srbije da etničke Crnogorce posmatraju kao ‘uzurpatore’ unutar Srbije i omalovažava se doprinos koji su generacije etničkih Crnogoraca dale razvoju Srbije u mnogobrojnim oblastima“, stoji u saopštenju Crnogorske partije.

- Advertisement -
Sourcebeta
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti