PROEVROPSKA GOVNA: Udarili na crkvu i Irineja zbog globalista sa N1!

Obavezno pročitajte

Skupština slobodne Srbije najoštrije je osudila zabranu ekipi Televizije N1 da izveštava sa obeležavanja 79. godišnjice Racije u Bačkoj, i podseća da je „diskriminacija medija, koju sprovodi Eparhija bačka, ne samo nedopustiva već i protivzakonita“, navodi se u saopštenju SSS.

U saopštenju, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:Sveštenici zabranili N1 da uđe u portu na parastos žrtvama Racije

„Ukazujemo na to da se u članu 4 Zakona o javnom informisanju i medijima nalazi odrednica kojom je zabranjena „neposredna i posredna diskriminacija urednika medija, novinara i drugih lica u oblasti javnog informisanja, naročito prema njihovoj političkoj opredeljenosti i uverenju ili drugom ličnom svojstvu“.

Vladika bački Irinej poznat je po tome što prihvata režimsku podelu „elite“ Srbije na „pravu“, odnosno onu blisku vlasti, i „lažnu“, odnosno onu koja kritički promišlja stvarnost; Irinej u svojim javnim istupima na taj način deli i građane, pa je logično pretpostaviti da upravo on stoji iza odluke da se Televiziji N1 zabrani da uđe u portu Crkve Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg u Srbobranu, gde se održavao parastos žrtvama Racije.

Podele građana na podobne i nepodobne su izuzetno opasne, i u tome sveštena lica ne bi smela da učestvuju. Na kraju, i oni koji su izvršili Raciju (u kojoj je stradalo 4.500 Srba, Jevreja, Roma i antifašista), a u pitanju su pobornici fašističke ideologije, takođe su delili ljude na podobne i nepodobne.Irinej Bulović FOTO: Printscreen/YoutubeI

Skupština slobodne Srbije smatra da je veoma opasno to što pojedini visoki dostojanstvenici SPC-a, uz podršku vlasti, pokušavaju da uređuju političke i društvene odnose u zemlji, često podržavajući najretrogradnije ideje u istoriji čovečanstva koji su doživeli civilizacijski poraz tokom prošloga stoleća.

Žalosno je i to što se niko od državnih zvaničnika koji su prisustvovali ovom događaju nije ogradio, niti je osudio diskriminatorski potez Eparhije bačke i nadamo se da ova praksa neće uskoro postati uobičajena.

Skupština slobodne Srbije smatra da je Eparhija bačka Srpske pravoslavne crkve dužna da uputi izvinjenje Televiziji N1, ali i građanima Srbije zbog ovog postupka“, zaključuje se u saopštenju Skupštine slobodne Srbije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DMITRIJ PESKOV: Kremlj razume da je Srbija pod nezapamćenim pritiskom Zapada

MOSKVA – Kremlj razume da je rukovodstvo Srbije pod nezapamćenim pritiskom Zapada i ceni stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nadajući...

Još priča na sličnu temu