COVID 19 STRELJANJE: 40 000 korona dobrovoljaca!

Obavezno pročitajte

Postregistraciona ispitivanja vakcine protiv virusa korona „EpiVakKorona“ započeće nakon proizvodnje industrijskih količina leka, saopštila je za Sputnjik Služba za fitosanitarni nadzor Rusije (Rospotrebnadzor).

„Novosibirski centar ‘Vektor’ će nakon proizvodnje industrijskih količina registrovane vakcine sprovesti multicentrično kliničko istraživanje uz učešće 40.000 dobrovoljaca“, dodaje se u saopštenju.

koron,

Izbor dobrovoljaca za postregistraciona ispitivanja još nije počeo, u toku su pregovori sa kliničkim centrima, dodaje Rospotrebnadzor.

„Planirano je da se klinička ispitivanja odvijaju u različitim subjektima Ruske Federacije, uključujući Moskvu, Sankt Peterburg, Novosibirsku oblast, Altajski kraj i Sahalin. Geografija postregistracionih kliničkih ispitivanja će se proširivati“, precizira se u saopštenju.

Ruski predsednik Vladimir Putin u sredu je objavio da je u Rusiji registrovana još jedna vakcina protiv virusa, koju je razvio Državni naučni centar „Vektor“ i koja je nazvana „EpiVakKorona“.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

JENS STOLTENBERG: Rusija na proleće pokreće veću ofanzivu

BRISEL - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas da se Alijansa plaši da će na proleće doći do...

Još priča na sličnu temu