Čovek iz BIA, oči i uši vlasti, kontroliše policajce!

Obavezno pročitajte

Goran Colić, sada već bivši visoki rukovodilac Bezbednosno-informativne agencije, koji je dve godine kao predstavnik navijača sedeo u Skupštini FK Partizan, i to u vreme kada je tribinama rukovodila ekipa Aleksandra Stankovića – Saleta Mutavog, u kojoj je bio i Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja, sa pozicije zamenika načelnika Sektora za unutrašnju kontrolu kontrolisaće koji je policajac i u kojoj meri prekršio zakon!

Colića je „u paketu“ sa još nekoliko pripadnika BIA, u MUP doveo Bratislav Gašić, od kraja oktobra ministar unutrašnjih poslova, koji je pre toga skoro pet i po godina rukovodio srpskom tajnom policijom.

- Advertisement -

Pre nego što je Gašić preuzeo BIA, Colić je u decembru 2014. godine, kako je svojevremeno pisao NIN, na predlog Novaka Nedića, u to vreme ali i sada generalnog sekretara Vlade Republike Srbije, kao predstavnik navijača izabrna u Skupštinu crno-belih.

Na tom mestu bio je dve godine, do kraja 2016. godine, a NIN je takođe objavio da je Colić bio i na sahrani Aleksandra Stankovića, ubijenog 13. oktobra 2013. godine u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Ovaj nedeljnik je naveo da su se tada od vođe „Janjičara“ oprostili i njegov najbliži saradnik Belivuk, kao i generalni sekretar Vlade Novak Nedić.

Darko Šarić FOTO: ATA ImagesDarko Šarić FOTO: ATA Images

U karijeri mu je bila posebno značajna 2014. godina (ista ona kada je postao član Skupštine crno-belih) jer je bio jedan od dvojice pripadnika BIA koji su, posle predaje, izveli iz aviona narko-bosa Darka Šarića, ali je i dopratio u Srbiju lidera radikala Vojislava Šešelja nakon odsluženja zatvorske kazne u Hagu.

Nedeljnik NIN je svojevremeno objavio da je upravo Colić na protestima „jedan od pet miliona“ koji su počeli 2018. godine bio oči i uši vlasti, kao i da je imao značajnu ulogu tokom julskih protesta 2020. godine.

Proteklih godina važio je za čoveka od poverenja Bratislava Gašića koji ga je postavio na mesto načelnika Pete kontraobaveštajne službe, poznate i kao „elitne uprave“, „agencije u agenciji“, „policije u policiji“, zadužene za kontraobaveštajnu zaštitu državnih organa, predsednika Srbije.

Upravo dok je Colić rukovodio ovom upravom, Narodna stranka je optužila pripadnika Pete uprave da je pretukao jednog njihovog člana.

– Državna bezbednost je stavljena u drugi plan, kadrovska struktura je takva da se favorizuju rođačka i stranačka zaposlenja. Bave se više time šta radi opozicija, novinari, intelektualci, bave se odnosima unutar vladajuće stranke, a poslovi koji se tiču državne bezbednosti su u drugom planu – rekao je u septembru 2021. Zdravko Ponoš, u to vreme potpredsednik Narodne stranke.

Ni te optužbe nisu zasmetale Coliću, ostao je na položaju. Kao neko ko je rukovodio „policijom u policiji“ sada je postavljen na funkciju u MUP-u sa koje bi srpsku javnu bezbednost trebalo da očisti, možda od kriminogenih, a možda od nepodobnih kadrova.

Coliću je društvo među navijačima, članovima Skupštine Partizana, pravio i Nenad Vučković Vučko, koji je početkom „mandata“ bio pripadnik Vojske Srbije, da bi juna 2016. godine jednu uniformu zamenio drugom, tačnije prešao je u Žandarmeriju, policijsku jedinicu.

NIN je u tekstu objavljenom u martu 2021. godine naveo da je aktuelna vlast upravo preko Nedića, Colića i Vučkovića kontrolisala dešavanja na tribinama. Ne treba zaboraviti da je upravo u to vreme na Partizanovom jugu, stvorena jedna od najjačih kriminalnih grupa na ovom prostoru – klan Veljka Belivuka.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu