3.5 C
Belgrade
nedelja, 24 oktobra, 2021

ĆORKA? BIĆE ČUPAVO: Tužilaštvo češlja Đukanovića!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet povodom tvrdnji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su aktuelni predsednik države Milo Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

– Povodom saopštenja MANS-a koji je učestvovao u globalnoj istrazi „Pandora papiri“, ističemo da je Specijalno državno tužilaštvo odmah po saznanju za predmetni događaj formiralo predmet i preduzeće sve mere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa istim i o rezulatima preduzetih radnji blagovremeno obavijestiti javnost – navodi se u odgovoru SDT-a „Vijestima“.

Iz MANS-a su saopštili da su do podataka koje su predstavili javnosti došli kroz globalnu istragu o ofšor poslovima pod nazivom „Pandora papiri“ (Pandora Papers) koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja.

- Advertisement -

Iz kabineta predsednika države juče su ocenili da su najnovije tvrdnje MANS-a „još jedan u nizu“ pokušaja diskreditacije Đukanovića i članova njegove porodice.

- Advertisement -
SourceVijesti
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti