9.4 C
Belgrade
ponedeljak, 25 oktobra, 2021

ČOMIĆ: Do kraja godine zakoni o gej i istopolnim brakovima!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić najavila je danas da će do kraja godine biti pripremljeni zakoni o rodnoj ravnopravnosti i o istopolnom partnerstvu.

Ona je na TV Prva rekla da će tokom decembra biti otvoren dijalog o zakonu o istopolnom partnerstvu i da je toku formiranje radne grupe, a da bi ta dva zakona mogla da se nađu u skupštinskoj proceduri pre proleća naredne godine. „To nije propis protiv većine nego propis kojim izrazita manjina u društvu ostvaruje njoj Ustavom i zakonom o antidiskriminaciji garantovana prava„, kaže Čomić.

Čomić: U pripremi zakon i o istopolnom partnerstvu

Upitana kako će izgledati debata o tom propisu, ona je rekla da će to biti dijalog sa civilnim društvom, sa strukom, dijalog unutar vlade, kao i sa poslanicima. „Svesna sam da je svaki antidiskriminacioni propis problem za društvo zato što vas tera da vam zabrani ponašanje zasnovano na predrasudi. Svaki antidiskriminacioni propis teško prolazi u društvu„, kaže Čomić. Razgovaraće, navodi, i sa ljudima koji se protive tom zakonu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti