26.8 C
Belgrade
subota, 12 juna, 2021

OTKRIVAMO: Ovi političari su članovi Trilateralne komisije u Srbiji!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Sastanak ozloglašene Trilateralne komisije je održan u Beogradu, a među članovima Trilaterala ima i nekoliko srpski političara, novinara, naučnika, profesora, akademika, ekonomista… Teleprompter.rs otkriva koji političari imaju članstvo u ovoj “vladi iz senke”.

Šta je Trilateralna komisija i zašto je ozloglašena?

Trilateralnu komisiju osnovao je Dejvid Rokfeler 1973. godine u cilju osnaživanja ekonomske saradnje između Severne Amerike, Zapadne Evrope i Japana.

- Advertisement -

Mnogi istaknuti analitičari i naučnici ovu grupaciju opisuje kao “vladu iz senke”, a teoretičari zavera smatraju da Trilaterali rade na uspostavljanju takozvanog “novog svetskog poretka” po principu “jedna vlada za ceo svet”.

Američki republikanski senator Beri Goldvoter u svojoj knjizi pod imenom “Bez izvinjenja” (With No Appologies) navodi da je ova grupacija predstavlja “vešto koordiniran napor da se preuzme kontrola nad četiri centra moći: politička, monetarna, intelektualna i crkvena… Stvaranje svetske ekonomske moći koja bi bila nadređena političkim vladama država članica”.

Cenjeni naučnik i lingvista, Noam Čomski, navodi da se Trilateralna komisija zalaže za “više umerenosti u demokratiji” u cilju stvaranja pasivnog i poslušnog društva. Čomski još navodi da Trilaterali žele da ograniče uticaj građanstva na vlasti.

- Advertisement -

On još dodaje da se Trilaterali zalažu za “indoktrinaciju” mladih, uz napomenu da je mlade “potrebno bolje kontrolisati jer su previše slobodni da slede svoje inicijative”.

Na osnovu tvrdnji istaknutih naučnika i teoretičara zavere, Trilateralna komisija, sačinjena od najbogatijih pojedinaca na svetu, najprostije rečeno, ima za cilj da preuzme kontrolu nad svetskom ekonomijom u cilju stvaranja jedne vlade koja će upravljati celim svetom.

Bilo da verujete u ove navode ili ne, činjenica je da je Trilateralna komisija sačinjena od najuticajnijih ljudi koju drmaju svetskom ekonomijom. Samo pogledajte koje je osnivač – David Rokfeler, jedan od najuticajnijih i najbogatijih biznismena na svetu.

Trilaterali u Srbiji

Trilateralna komisija u Srbiji deluje kao organizacija pod imenom “East-West Bridge” sa sedištem u ulici Vladimira Popovića 6, apartman 202 u Beogradu. Za jednu tako “uticajnu” organizaciju, sedište u nekakvom stanu baš i ne priliči.
Međutim, hajde da vidimo koji srpski političari su članovi ove organizacije. (Sve podatke možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu www.ewb.rs)

Aleksandar Nikolić – državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (ranije je bio državni sekretar u Ministarstvu odbrane)

Miroslav J. Vesković – rektor Novosadskog univerziteta
Jovo Bakić – sociolog i politički analitičar, profesor sociologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu

Goran Svilanović – nekadašnji ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore, radio je za OEBS, a danas je generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju

Zorana Mihajlović – ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (zamrznuto članstvo zbog javne funkcije)
Jovan Ratković – savetnik bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića

Vladan Atanasijević – predsednik Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED)

Bojan Kostreš – narodni poslanik i potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine

Marko Blagojević – direktor vladine Kancelarije za obnovu poplavljenih područja i osnivač CeSID-a

Milica Čubrilo – bivša ambasadorka Srbije u Tunisu i nekadašnja ministarka za dijasporu

Boško Jakšić – novinar i spoljnopolitički komentator lista “Politika”

Lidija Udovički – sestra ministarka Kori Udovički i predstavnica Srbije u američkoj kompaniji “Continental Winds”

Đura Vlaškalić – savetnik predsednika i potpredsednika Skupštine Vojvodine, bivši član novosadskog ogranka Demokratske stranke

Nebojša Sapić – izvršni direktor nedeljnika “NIN” i bivši glavni i odgovorni urednik

Igor Jovičić – sekretar Ministarstva kulture i informisanja

Zoran Basaraba . bivši ambasador Srbije u Izraelu

Darija Kisić Tepavčević, ministarka u Vladi Srbije

Ana Brnabić, premijerka Srbije ili premijer, bezrodno stvorenje

Podsetimo da su mediji sredinom septembra meseca 2013. godine pisali da bi Ivica Dačić trebalo da postane član Trilateralne komisije u Srbiji. O Aleksandru Vučiću ne postoje podaci da li je član ove organizacije.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti