OTKRIVAMO: Ovi političari su članovi Trilateralne komisije u Srbiji!

0
3367

Sastanak ozloglašene Trilateralne komisije je održan u Beogradu, a među članovima Trilaterala ima i nekoliko srpski političara, novinara, naučnika, profesora, akademika, ekonomista… Teleprompter.rs otkriva koji političari imaju članstvo u ovoj “vladi iz senke”.

Šta je Trilateralna komisija i zašto je ozloglašena?

Trilateralnu komisiju osnovao je Dejvid Rokfeler 1973. godine u cilju osnaživanja ekonomske saradnje između Severne Amerike, Zapadne Evrope i Japana.

Mnogi istaknuti analitičari i naučnici ovu grupaciju opisuje kao “vladu iz senke”, a teoretičari zavera smatraju da Trilaterali rade na uspostavljanju takozvanog “novog svetskog poretka” po principu “jedna vlada za ceo svet”.

Američki republikanski senator Beri Goldvoter u svojoj knjizi pod imenom “Bez izvinjenja” (With No Appologies) navodi da je ova grupacija predstavlja “vešto koordiniran napor da se preuzme kontrola nad četiri centra moći: politička, monetarna, intelektualna i crkvena… Stvaranje svetske ekonomske moći koja bi bila nadređena političkim vladama država članica”.

Cenjeni naučnik i lingvista, Noam Čomski, navodi da se Trilateralna komisija zalaže za “više umerenosti u demokratiji” u cilju stvaranja pasivnog i poslušnog društva. Čomski još navodi da Trilaterali žele da ograniče uticaj građanstva na vlasti.

On još dodaje da se Trilaterali zalažu za “indoktrinaciju” mladih, uz napomenu da je mlade “potrebno bolje kontrolisati jer su previše slobodni da slede svoje inicijative”.

Na osnovu tvrdnji istaknutih naučnika i teoretičara zavere, Trilateralna komisija, sačinjena od najbogatijih pojedinaca na svetu, najprostije rečeno, ima za cilj da preuzme kontrolu nad svetskom ekonomijom u cilju stvaranja jedne vlade koja će upravljati celim svetom.

Bilo da verujete u ove navode ili ne, činjenica je da je Trilateralna komisija sačinjena od najuticajnijih ljudi koju drmaju svetskom ekonomijom. Samo pogledajte koje je osnivač – David Rokfeler, jedan od najuticajnijih i najbogatijih biznismena na svetu.

Trilaterali u Srbiji

Trilateralna komisija u Srbiji deluje kao organizacija pod imenom “East-West Bridge” sa sedištem u ulici Vladimira Popovića 6, apartman 202 u Beogradu. Za jednu tako “uticajnu” organizaciju, sedište u nekakvom stanu baš i ne priliči.
Međutim, hajde da vidimo koji srpski političari su članovi ove organizacije. (Sve podatke možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu www.ewb.rs)

Aleksandar Nikolić – državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (ranije je bio državni sekretar u Ministarstvu odbrane)

Miroslav J. Vesković – rektor Novosadskog univerziteta
Jovo Bakić – sociolog i politički analitičar, profesor sociologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu

Goran Svilanović – nekadašnji ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore, radio je za OEBS, a danas je generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju

Zorana Mihajlović – ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (zamrznuto članstvo zbog javne funkcije)
Jovan Ratković – savetnik bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića

Vladan Atanasijević – predsednik Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED)

Bojan Kostreš – narodni poslanik i potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine

Marko Blagojević – direktor vladine Kancelarije za obnovu poplavljenih područja i osnivač CeSID-a

Milica Čubrilo – bivša ambasadorka Srbije u Tunisu i nekadašnja ministarka za dijasporu

Boško Jakšić – novinar i spoljnopolitički komentator lista “Politika”

Lidija Udovički – sestra ministarka Kori Udovički i predstavnica Srbije u američkoj kompaniji “Continental Winds”

Đura Vlaškalić – savetnik predsednika i potpredsednika Skupštine Vojvodine, bivši član novosadskog ogranka Demokratske stranke

Nebojša Sapić – izvršni direktor nedeljnika “NIN” i bivši glavni i odgovorni urednik

Igor Jovičić – sekretar Ministarstva kulture i informisanja

Zoran Basaraba . bivši ambasador Srbije u Izraelu

Darija Kisić Tepavčević, ministarka u Vladi Srbije

Ana Brnabić, premijerka Srbije ili premijer, bezrodno stvorenje

Podsetimo da su mediji sredinom septembra meseca 2013. godine pisali da bi Ivica Dačić trebalo da postane član Trilateralne komisije u Srbiji. O Aleksandru Vučiću ne postoje podaci da li je član ove organizacije.

Ostavite komentar