CIK: Brojanje glasova sa 1472 biračka mesta može početi

Obavezno pročitajte

Priština — Predsednica Centralne izborne komisije Valjdete Daka izjavila je da nije bilo žalbi na odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke.

Shodno tome može početi brojanje glasova sa 1.472 biračkih mesta.

- Advertisement -

„Prihvatili smo dve odluke Izbornog panela. Odlukom smo bili dužni da ponovo brojimo određeni broj kutija i koliko znam, nije bilo žalbi Vrhovnom sudu tako da ova odluka postaje konačna i mi smo dužni da ponovo brojimo ove kutije“, kazala je Daka.

Enis Haljimi, iz sekretarijata CIK-a, rekao je da čekaju nalog CIK-a da nastave sa ponovnim brojem.

„Sekretarijat će povećati svoje kapacitete u pogledu efikasnosti ponovnog brojanja. Obavljamo sve pripreme i čekamo nalog CIK-a kako bismo nastavili“, kazao je Haljimi.

Izborni panel za žalbe i predstavke (IPŽP) je naložio je juče Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) Kosova da prebroji glasove sa 1.472 biračkih mesta i da iz konačnih rezultata prevremenih parlamentarnih izbora ukloni glasove pristigle poštom iz Srbije.

„IPŽP je prihvatio 53 žalbe i na osnovu njih u odnosu na 52 žalbe, Panel je odlučio da naloži CIK-u da ponovo broji 1.472 biračka mesta. Što se tiče žalbe koalicije Socijaldemokratska inicijativa Alijansa novo Kosovo i Partija pravde panel je prihvatio žalbu kao osnovanu i naložio CIK-u da iz konačnog rezultata izbora ukloni glasove birača van Kosova koji su došli iz Srbije poštom“, navodi se u saopštenju.

IPŽP je saopštio da je odbio kao nedopustive i van roka 23 žalbe, 25 žalbi je odbijeno kao neosnovano, dok je jedna žalba povučena.

Na odluku IPŽP o uklanjanju glasova koji su poštom pristigli iz Srbije su se danas žalili poslanici Samoopređelenja.

Ostavite komentar

Najnovije objave

(VIDEO) MILAN RADOIČIĆ: U Banjsku smo došli da ohrabrimo Srbe, nismo teroristi, već borci za slobodu

ADVOKAT Goran Petronijević, kao punomoćnik Milana Radoičića, obratio se medijima u pres-sali Medija centra u Beogradu.Radoičićevo obraćanje javnosti, koje...

Još priča na sličnu temu