CIA UBACILA AGENTA U ZEMUNSKI KLAN: Čovek sa 1.000 imena organizovao pobudnu crvenih beretki, istina je isplivala!

Obavezno pročitajte

Ko je Čedomir Mihajlović?

Navršava se 14 godina kako je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Ako je to bio on uopšte. Mada, iako je poginuo, možda je bio pod drugim imenom.

Ali krenimo redom… Cia, Đinđić i marifetluci službi

- Advertisement -

Kako tvrdi Milan Veruović, nekadašnji telohrantelj premijera Zorana Đinđića, Mihajlović je bio strani agent koga je naša obaveštajna služba registrovala krajem devedesetih godina prošlog veka.

– Njega je zavrbovala CIA i on je nekoliko puta dolazio u Srbiju da prikuplja informacije. Kasnije se pojavljivao pod raznim pseudonimima, ali ono što je značajno jeste da je on bio ubačen u zemunski klan pod imenom Čedomir Mihajlović – ispričao je svojevremeno Veruović.

Nekadašnji šef Đinđićevog obezbeđenja je dodao da se Mihajlović šefovima Zemunaca predstavio kao investitor iz SAD sa dobrim kontaktima u tamošnjem kriminalnom miljeu.

– On im se predstavio kao neko ko bi mogao da ih poveže sa velikim kriminalnim klanovima u Južnoj Americi. Nudio je čak milion dolara zemunskom klanu kao pomoć za kauciju dok je Dušan Spasojević bio u zatvoru. Prema određenim saznanjima, jednim delom je učestvovao i u pripremanju pobune Crvenih beretki – rekao je Veruović.

Njegov trag se 2002. godine gubi. Kako kaže Veruović, Mihajlović je kod Spasojevića ostavio svoj skupoceni auto i nekoliko konja.

– Očigledno je posle obavljenog posla CIA odlučila da ga povuče – kaže Veruović.

Početkom 2007. godine novinar Miloš Vasić je u svom autorskom tekstu za nedeljnik Vreme napisao da je u u saobraćajnoj nesreći 1. januara iste godine u Beogradu poginuo muškarac kod koga su nađena američka dokumenta na ime Igor Baruh.

– Lice je uredno kremirano, ali se tri dana kasnije otkrilo da su dokumenta falsifikovana, a da je lice u međuvremenu uzelo od jednog folklornog ansambla osam i po hiljada dolara za organizovanje turneje po SAD. Onda se neko u američkom konzulatu setio ko je Igor Baruh – pisao je Vasić.

Prema njegovim rečima, ako je vest tačna, onda je u saobraćajnoj nesreći poginuo Čedomir Mihajlović – poznat još i kao Emir Gujić, Esad Ramadanović i Igor Baruh, rođen između 1946. i 1950, sudeći prema do tada poznatim falsifikovanim pasošima.

– Veliki prevarant, ono što su policajci nekada, dok se znao red, zvali “međunarodni umetnik”, morao je da misli i da se trudi, mnogo da se trudi. Čeda Mihajlović ušao je u istoriju kao čovek koji je sa podjednakim naporom, žarom i marljivošću pristupao svakoj od svojih bezbrojnih operacija: svejedno da li je reč o sto maraka ili milion dolara. To svedoči o visokom stepenu profesionalizma, što je danas retkost – zapisao je Vasić.

Prema onome što je on napisao u svom autorskom tekstu, Baruh, odnosno Mihajlović se u jednom trenutku nastanjuje u Zemunu gde sklapa kobno prijateljstvo i poslovni odnos sa Dušanom Dućom Spasojevićem i Miloradom Ulemekom Legijom.

– Prema svemu sudeći, Baruh/Mihajlović pokušao je da izvaćari Duću i Legiju. Obećao im je – i ispunio obećanje – da će im nabaviti rezervne delove za vozila JSO-a “hamvi” i elemente za blindiranje civilnih automobila, što nije ispunio. Duća i Legija odmah su namirisali “ovcu” za šišanje i ubrzo opljačkali Čedu/Igora do gole kože. Od “ferarija” i dva motocikla “harli dejvidson” zaključno sa “roleks” čukom i “kartije” narukvicom. O gotovini da ne govorimo. Jedva je živu glavu izvukao 2002. godine kad je pobegao u Ameriku. Tek posle akcije “Sablja” uspeo je da dobije neku mršavu satisfakciju – piše Vasić.

Kako navodi, u jednom trenutku su udovice Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića tražile su da im država Srbija, prema tužbi za rušenje Šilerove, nadoknadi i ta dva motocikla, ali su odustale, jer ih je MUP vratio Čedi Mihajloviću tj. Igoru Baruhu.

SourceMondo RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu